‘We gaan naar Irak om je grootmoeder te bezoeken. Ze is ernstig ziek ‘. Met die mededeling werd Sarah Alsandi gedwongen naar het Koerdische deel van Irak te reizen.

Sarah was te Deens geworden, vonden haar ouders. Ze bracht de familie te schande. Veel Koerden zijn conservatiever dan Turken. Sarah ging de de deur uit. Ze speelde handbal en had Deense vrienden. Ze had contact met jongens en ze dronk alcohol.

Het druiste in tegen de moslimclancultuur in het Koerdische vaderland van de ouders. Hier hebben meisjes en vrouwen niet veel vrijheid. Sarah werd gedwongen om in hun thuisland te wonen, waar ze werd heropgevoed volgens de juiste cultuur en de juiste waarden.

Toen de vader Sarah in Irak had overgedragen, reisde hij terug naar Denemarken.

Maar Sarah kwam in contact met haar Deense vrienden. Ze wilde naar huis. Er werd zoveel aandacht besteed aan de zaak dat de vader werd opgepakt. Hij kreeg een gevangenisstraf en werd gedeporteerd, bericht Den Korte Avis.

Maar dat hielp Sarah niet. Ze is geen Deens staatsburger. En ze is jonger dan 18 jaar. Dit betekent dat het de ouders zijn die kunnen beslissen waar ze moet wonen. Sarah leefde daarom onder een soort huisarrest bij de familie in Irak.

Maar haar noodkreet werd gehoord door een man in Denemarken. Het was Nader Ashkani. Hij is voorzitter van de vereniging “Nieuwe Identiteit”, die jongeren helpt te ontsnappen aan sociale controle en eergerelateerde conflicten.

Nader ging naar Irak. Daar heeft hij, met de hulp van de lokale politie, Sarah vrij gekregen. Maar aangezien ze nog geen 18 jaar oud is, moet ze in Irak blijven, waar ze momenteel in een opvangcentrum woont.

Deens is een belediging voor veel immigranten

Samen met Nader Ashkani hebben BT en TV2 een verdienstelijke inspanning geleverd om het lot van Sarah onder de aandacht te brengen, maar je zou de indruk kunnen krijgen dat het lot van Sarah een speciaal geval is. Het is geen op zichzelf staand voorbeeld dat ouders uit niet-westerse moslimlanden ervoor vechten dat hun kinderen niet ‘Deens’ worden.

Het is meer regel dan uitzondering.

En wat erger is, een zeer groot deel van de jongeren die in Denemarken zijn geboren en getogen, is ook tegen een Deense levensstijl en Deense waarden. Een onderzoek toont dus aan dat Deense moslims terughoudend zijn om hun kinderen naar een openbare school te laten gaan, Deense vrienden te hebben en dat ze de nacht doorbrengen bij Deense vrienden. (Catinét / Ugebrevet A4 25.8.08.)

Over het algemeen is de identificatie met Denemarken beperkt. Minder dan 25 procent voelt zich enigszins of volledig Deens. Slechts weinigen hebben het Deens als hun moedertaal. Dit is het antwoord op een enquête uit 2009 (Catinét). De cijfers zijn afkomstig van metingen die elk jaar zijn uitgevoerd, maar die helaas zo’n 10 jaar geleden zijn gestopt. Maar de cijfers zijn nauwelijks ten goede veranderd.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het de jonge moslims zijn die duidelijk het meest vijandig staan ​​tegenover Deense waarden. Het zijn de jonge moslims die de grootste nadruk leggen op moslimwaarden en willen dat de samenleving geheel of gedeeltelijk wordt geregeerd door de wetten van Allah in plaats van door democratische wetten.

Dit blijkt onder meer uit een onderzoek van Jyllands-Posten op 20 mei 2006 en uit diverse Britse en Duitse onderzoeken.

In de jaren zestig en zeventig waren er relatief weinig immigranten. Daarom werden ze tot op zekere hoogte beïnvloed door Denen en de Deense cultuur. Tegenwoordig zijn er zoveel immigranten dat ze sterke parallelle samenlevingen vormen en sterke sociale controle over elkaar uitoefenen.

De enige oplossing is remigratie.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


De sharia-wetgeving prevaleert: Deense politie laat internationaal gezochte islamist vrij

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties