Bekend bij de inlichtingendiensten, wordt de man ervan verdacht de explosie onvrijwillig te hebben veroorzaakt door met chemicaliën om te gaan.

Rond 8 uur vanmorgen, brak er brand uit in een appartement in een residentie in Saint-Leu-la-Forêt, in Val-d’Oise, waarbij de twee bewoners, een man en een vrouw, gewond raakten. Volgens bevestigende bronnen werd de brand veroorzaakt door het omgaan met chemicaliën. De man wordt ervan verdacht te hebben geprobeerd een of meer explosieven te maken.

“Er zijn veel chemicaliën gevonden. We zullen ze moeten analyseren ”, aldus een prefectuur. De dader liep ernstige verwondingen op aan zijn handen. De politie heeft de woning uit voorzorg ontruimd en de explosievenopruimingsdienst kreeg toegang tot de accommodatie.

Zwarte supremacist

Van de huurder is bekend dat hij een “zeer radicale” activist is voor de “zwarte” zaak. Bij de inlichtingendienst is hij bekend: “Hij is een zwarte supremacist, hij verbergt het niet”, vertelt een plaatselijke politieambtenaar. Voor de inlichtingendiensten presenteert hij vooral een profiel van “zwarte nationalist, die een ideologie verdedigt van de superioriteit van zwarten boven blanken”.

Aan het eind van de ochtend konden de bewoners weer naar huis. Politie-experts zijn hun onderzoek begonnen in het appartement van de vermeende dader.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Getuigenis van een jonge Afghaan die in Parijs aankwam: “Ik was geschokt toen ik ontdekte dat alle zwarten er waren. Ik ben verkeerd gereisd, dacht ik, ik ben in Afrika aangekomen niet in Frankrijk!”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties