De Europese commissaris voor de interne markt beschreef de bestorming van het Amerikaanse congres als het “9/11 moment van sociale media” en heeft de Verenigde Staten opgeroepen om samen met de EU te werken aan meer beperkingen van de vrije meningsuiting op internet, bericht Breitbart.

Thierry Breton, een voormalige Franse minister van Financiën, zei dat door de Amerikaanse president Donald Trump het zwijgen op te leggen, na de onrust in het Capitool, technologiebedrijven “hun verantwoordelijkheid, plicht en middelen hebben erkend om de verspreiding van illegale virale inhoud te voorkomen”.

De EU-commissaris schreef in Politico dat technologiebedrijven “hun verantwoordelijkheid jegens de samenleving niet langer kunnen verbergen met het argument dat zij alleen maar hostingdiensten leveren”.

“De onrust in Washington is het bewijs dat een krachtige maar ongereguleerde digitale ruimte – die doet denken aan het Wilde Westen – een diepgaande invloed heeft op de fundamenten van onze moderne democratieën,” verklaarde Brenton.

“De opstand van vorige week markeerde het hoogtepunt van jaren van haatzaaien, aanzetten tot geweld, desinformatie en destabilisatiestrategieën die zich zonder terughoudendheid over de bekende sociale netwerken mochten verspreiden,” voegde hij eraan toe.

De eurocraat riep de nieuwe regering-Biden in de VS op om “de krachten te bundelen, als bondgenoten van de vrije wereld” om een ​​”nieuwe wereldwijde aanpak van online platforms” te ontwikkelen.


LEES OOK:

Terwijl jihadterroristen ongehinderd binnenwandelen – Europawijde razzia’s tegen online ‘haat’


“Net zoals 9/11 een paradigmaverschuiving betekende voor de wereldwijde veiligheid, zijn we 20 jaar later getuige van een voor-en-na-rol van digitale platforms in onze democratie”, zei hij.

Na de terreuraanslagen van 11 september keurde het Amerikaanse Congres snel de Patriot Act goed, die de Amerikaanse veiligheidsagentschappen drastisch machtigde om mensen binnen en buiten het land te observeren.

De vergelijking van de onrust in het Capitool met 9/11 door de EU-commissaris weerspiegelt de woorden van de frauduleuze president Joe Biden, die zei over degenen die vorige week het gebouw binnengingen: “Het waren geen demonstranten – noem ze geen demonstranten. Ze waren een losbandige menigte, opstandelingen, binnenlandse terroristen“.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


De volgende stap naar de dictatuur: De EU wil totaal toezicht

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties