De OABA (Œuvre d’Assistance aux Bêtes d’Abattoirs), een vereniging voor de bescherming van landbouwdieren, die vecht tegen dierenmishandeling, heeft zojuist een persbericht op haar site gepubliceerd waarin wordt aangekondigd dat het beroep van het bedrijf Bionoor is afgewezen.

De Raad van State, die op 31 december uitspraak deed in de zogenaamde “Bio / Halal” -zaak, “is van mening dat de uitsluiting van biologische landbouwcertificering voor vlees van dieren die zonder voorafgaande bedwelming zijn geslacht niet maakt geen inbreuk op de vrijheid van godsdienst en niet discriminerend is”, onderstreept de OABA

Het bedrijf Bionoor ging in beroep bij de Raad van State. Het bracht biologische halal hamburgersteaks op de markt (zonder verdoving) onder het merk “Tendre France”. Zijn beroep is nu afgewezen. Bionoor wordt ook veroordeeld tot het betalen van 3.000 euro aan de OABA“, bevestigt hetzelfde persbericht waarin wordt herinnerd dat “het bedrijf Bionoor nu de mogelijkheid heeft om een ​​procedure aan te spannen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Maar de kans op succes is klein!

Voor Bionoor ligt het alternatief in het nastreven van de certificering “AVS-natuur”. Volgens dit label voldoet het vlees aan twee criteria: de Halal-kant, het beest moet geslacht worden volgens de islamitische ritus en de natuurlijke kant, het beest moet op een natuurlijke en gezonde manier grootgebracht, gevoed en verwerkt worden.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Voormalig opperbevelhebber Frans leger: Burgeroorlog is onvermijdelijk

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties