Frankrijk: Afghaan verkracht jongen (19)

0
192

Een man van Afghaanse afkomst werd eerder deze week door de strafrechtbank van Seine-Maritime veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf omdat hij in Rouen een jonge man had verkracht, die op het moment van de feiten, in juni 2019, 19 jaar oud was.

De rechtbank legde hem ook een definitief verbod gebiedsverbod op voor Frankrijk, bericht Paris-Normandie. De advocaat-generaal had verzocht om twaalf jaar gevangenisstraf tegen hem met een vermelding in het dossier van daders van zedendelicten.

Hij ontkent de feiten

Het slachtoffer was de verdachte op straat gepasseerd, die had aangeboden om bij hem thuis iets te komen drinken. De laatste had hem vervolgens urenlang tegen zijn wil opgesloten voordat hij hem in zijn kamer verkrachtte.

Vanuit het raam van de kamer waar hij werd vastgehouden, had het slachtoffer om hulp geroepen. De man had hem toen eindelijk vrijgelaten. De dader ontkende tijdens de twee dagen van de zitting die achter gesloten deuren plaatsvond. Hij beweerde dat de seksuele relatie met wederzijdse instemming was.

“Deze daad had belangrijke psychologische gevolgen voor mijn cliënt”, merkte de advocaat van het slachtoffer Me Clémence Rousselet nuchter op.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Getuigenis van een jonge Afghaan die in Parijs aankwam: “Ik was geschokt toen ik ontdekte dat alle zwarten er waren. Ik ben verkeerd gereisd, dacht ik, ik ben in Afrika aangekomen niet in Frankrijk!”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties