Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie heeft gezegd dat hij “erg teleurgesteld” is dat China zijn experts de toegang heeft ontzegd om de oorsprong van het coronavirus te onderzoeken.

Een tienkoppig team van internationale wetenschappers en virologen zou begin januari op pad gaan als onderdeel van een langverwachte missie om vroege gevallen van coronavirus te onderzoeken, die voor het eerst meer dan een jaar geleden werd gemeld in de Chinese provincie Wuhan.

Maar de Chinese ambtenaren hebben nog niet de laatste hand gelegd aan de noodzakelijke toestemmingen voor het team om het land binnen te komen, ondanks het feit dat de WHO sinds juli met Chinese ambtenaren in gesprek is.

En in een zeldzame kritiek op Peking uitte de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, zijn frustratie over de vertraging meldt Sky News.

Vandaag hebben we vernomen dat de Chinese ambtenaren nog niet de laatste hand hebben gelegd aan de nodige toestemmingen voor de komst van het team naar China.

“Ik ben erg teleurgesteld over dit nieuws, aangezien twee leden al aan hun reis waren begonnen en anderen op het laatste moment niet konden reizen, maar wel contact hadden gehad met hoge Chinese functionarissen“, zei hij.

Lees hier alles over Corona.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Ex-Pfizer baas: vaccin tegen Covid-19 is niet nodig

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karan Singh
Karan Singh
2 jaren geleden

TUURLIJK WILLEN ZE NIET DAT HUN DOODZONDE ONTMASKERT WORDT !! DIT VIRUS IS ZOALS AL HUN SLECHTE KWALITEIT EXPORTWAAR OOK MADE IN CHINA !! BOYCOT CHINA EN PROBEER ZO MIN MOGELIJK, HET LIEFST NIKS MADE IN CHINA TE KOPEN !!!!!!