Mensensmokkel- en omvolkingsorganisatie Open Arms ging naar Libië om daar op 10 meter van de kust 265 toekomstige uitkeringstrekkers in te laden en over te varen. De Spaanse niet-gouvernementele organisatie wacht nu tot de Italiaanse regering haar deuren opent.

“Een moeilijke nacht voor de 265 mensen aan boord van #OpenArms en voor de bemanning. We hebben nooddekens uitgedeeld om hen te beschermen tegen kou en regen. We varen verder naar Porto Empedocle, waar we wachten op instructies”, jammert de criminele organisatie op twitter.

Malta weigert toegang, Italië opent haven

Terwijl Malta de ngo de toegang heeft geweigerd, heeft de Italiaanse regering stilletjes groen licht gegeven voor de landing en heeft de haven van Porto Empedocle toegewezen aan het schip met de 265 illegale immigranten, waarvan twee vrouwen en de rest mannen in de militaire leeftijd. Binnenkort zouden ze dus in de Siciliaanse haven moeten aankomen, het zou de eerste aanlanding van immigranten zijn via een ngo-schip in 2021.

Het is duidelijk dat de vriendelijke concessies van de regering helpen om het ene na het andere domino-effect te genereren. Open Arms is niet de enige organisatie die actief is in de Middellandse Zee, zelfs Sos Mediterranée heeft na de vrijgave van de Ocean Viking al aangekondigd dat het binnenkort zal terugkeren naar de zee en Mediterranea Saving Humans is al een gloednieuw schip aan het voorbereiden om vanaf komend voorjaar te opereren.

Ondertussen, zoals gezegd, vaart de Open Arms naar Porto Empedocle en wacht het om 265 sub-Sahara immigranten aan land te brengen. Volgens wat werd gemeld door Rai News, zal de Spaanse NGO niet direct aan de kade aanmeren, maar zal worden bezocht door patrouilleboten met Usmaf-artsen die de illegale immigranten zullen onderwerpen aan snelle Covid-tests.

Daarna, zodra de resultaten van de tests zijn verkregen, worden de asieljihadisten aan boord van het schip overgebracht naar het opvangcentrum van Villa Sikania in Siculiana (Agrigento). Terwijl de andere immigranten met patrouilleboten worden overgeladen op het Rhapsody-quarantaineschip dat ook in Porto Empedocle in de haven ligt. Kortom, terwijl de regering van Conte denkt aan nieuwe reisbeperkingen – tussen regio’s en tussen gemeenten – voor Italianen, mogen ngo-schepen zonder aarzelen asielmisbruikers naar Italië brengen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Na de ‘vluchtelingen’-golf volgt de verkrachtingsgolf

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties