De Zweedse subsidieautoriteit Sida geeft nu meer dan een half miljard belastingkronen uit aan directe steun aan de bevolking in Tanzania. Zeven miljoen mensen in het Afrikaanse land zullen een “kinderbijslag” ontvangen, betaald via de vrouw in het gezin.

Gedurende drie tot vier jaar kan een gezin in Tanzania 90-460 SEK per maand ontvangen – wat Sida vergelijkt met een kinderbijslag.

De ondersteuning wordt tweemaandelijks uitbetaald aan de vrouw in de huishoudens met een volwassen vrouw, meldt Fria Tider. De omvang van de ondersteuning wordt bepaald door het aantal kinderen, dat oudere kinderen naar school gaan en kleinere kinderen health checks doen. Extra steun wordt gegeven aan huishoudens die micro-ondernemingen starten of een opleiding volgen om werk te vinden.

Zweden draagt ​​via Sida 550 miljoen SEK bij, samen met een aantal andere landen en de eigen regering van Tanzania, terwijl de Wereldbank 3,8 miljard SEK leent, waarvan een bepaald deel niet hoeft te worden terugbetaald.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Zweden: Op de kleuterschool spreken ze alleen nog Arabisch

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan
Jan
1 jaar geleden

Koop van dat geld maar anticonceptie middelen voor die ratten dat fokt als konijnen .
Hoeven ze ook geen hongerige kinder mondjes te voeden .