In Milaan, waar momenteel zware sneeuwval valt, bevroor een 76-jarige dakloze man op straat omdat er voor hem geen plaats was in de noodopvangplaatsen die overspoeld zijn met crimigranten.

Hij viel op de grond en stond nooit meer op. Sommige voorbijgangers hebben de hulpdiensten gebeld nadat ze de man die op de grond lag en zichtbaar hulp nodig had, hadden opgemerkt.

Het Regionaal Raadslid voor Veiligheid, Lokale Politie en Immigratie, Riccardo De Corato, becommentarieerde de dood van de 76-jarige man:

“Helaas zijn er door het koude weer nog steeds daklozen die in de straten van Milaan slapen. Het ernstige feit is dat veel daklozen liever op straat slapen, met het risico te sterven van de kou, dan naar de noodopvangplaatsen van de stad Milaan te gaan, waar ze soms geen plaats kunnen vinden en als ze dat wel doen, dreigen ze van hun spaargeld te worden beroofd door dakloze buitenlanders, in veel gevallen illegale immigranten”.

“Helaas sterven er nog steeds daklozen in de straten van Milaan vanwege het koude weer omdat ze buiten slapen”.

Het ernstige feit is dat veel daklozen liever op straat slapen, met het risico te sterven van de kou, dan naar de noodopvangplaatsen van de stad Milaan te gaan, waar ze soms geen plaats kunnen vinden en van hun spaargeld beroofd dreigen te worden door dakloze buitenlanders, in veel gevallen illegale immigranten”.

74-jarige hielp asielzoekers, moet nu woning verlaten – Ruimte nodig voor asielzoekers

“De linkse Burgemeester Giuseppe Sala heeft aangekondigd om nieuwe faciliteiten te bouwen om de daklozen te huisvesten in overeenstemming met de anti-covid maatregelen, maar tot nu toe is de vermindering van de plaatsen veroorzaakt door de pandemische regels niet vervangen door de bouw van nieuwe faciliteiten.

Vaak worden de daklozen in deze opvangcentra niet alleen beroofd, maar ook aangevallen en het is niet ongewoon dat er ‘onaangename’ incidenten plaatsvinden, meldt UME. Dit alles leidt ertoe dat velen van hen liever slapen in de koude en ijzige straten van Milaan en hartstikke doodgaan.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Duitsland: Bejaard echtpaar moet appartement verlaten voor “vluchtelingen”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties