Volgens informatie verzameld door Europe 1, werden 861 auto’s in brand gestoken tijdens de nacht van oudejaarsavond, een cijfer dat veel lager is dan in 2020, waar in de nacht van 31 december op 1 januari 1.457 auto’s in brand werden gestoken. De gezondheidscontext en het uitgaansverbod kunnen deze afname verklaren.

Op oudejaarsavond werden in Frankrijk 861 auto’s verbrand. Dit cijfer komt niet voor in het persbericht van de minister van Binnenlandse Zaken over de tol van incidenten op nieuwjaarsnacht. In  een nota gericht aan de prefecten had Gérald Darmanin ook uitdrukkelijk gevraagd om deze cijfers niet lokaal bekend te maken. Maar volgens informatie verzameld door Europe 1, hebben de politie en gendarmeriediensten in het hele land 861 voertuigen geïdentificeerd die op oudejaarsavond zijn afgebrand.

Opgemerkt moet worden dat de configuratie van deze oudejaarsavond ongekend was met voor het eerst een avondklok van kracht vanaf 20.00 uur en de aanwezigheid van 100.000 politieagenten en gendarmes op de grond.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Het is elke avond oorlog in tientallen Franse steden – 150 districten zijn al compleet verloren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties