De spanning bouwt zich op in de Perzische golf. Al maanden  wordt er gespeculeerd of Trump misschien een oorlog met Iran zou willen beginnen voor het einde van zijn presidentstermijn.

Dat is slecht nieuws voor ons in Europa. Elke oorlog in het Midden-Oosten, in ruimere zin van Afghanistan tot en met Libië, was slecht nieuws voor Europa. Wij hebben daar niets te winnen, we hebben geen last van die mensen zolang ze daar blijven, maar die oorlogen jagen wel ‘vluchtelingen’ onze kant uit.

Die oorlogen zijn niet in ons belang.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif beschuldigde de Amerikaanse president Donald Trump donderdag van een poging om een voorwendsel te verzinnen om Iran aan te vallen, en zwoer dat Teheran zich met kracht zou verdedigen, meldt de Jerusalem Post.

Afzonderlijk waarschuwde een militaire adviseur van de hoogste Iraanse leider Trump “om het nieuwe jaar niet te veranderen in een jaar van rouw voor de Amerikanen”.

Zarif zei in een tweet: “In plaats van te vechten tegen Covid in de VS, verspillen Donald Trump & cohorten miljarden om B52’s en armada’s naar onze regio te sturen. Inlichtingen uit Irak wijzen op een complot om een aanleiding voor oorlog te fabriceren”.

De Amerikaanse troepenopbouw komt vlak voordat Iran zich voorbereid om de eerste verjaardag van de moord op generaal Qassem Soleimani, die tegen ISIS vocht, te herdenken.

Troepenopbouw

Het Duitse Junge Freiheit is preciezer over die troepenopbouw en meldt dat Trump weer golf speelt. Arabische Golf. ‘Daar heeft zich in de kerstperiode meer vuurkracht verzameld in zo’n beperkte ruimte dan waar dan ook in de afgelopen 20 jaar. Drie vliegdekschepen (Nimitz, Theodore Roosevelt, Dwight D. Eisenhower) en de nucleair aangedreven en bewapende onderzeeër Georgia zijn met hun vlooteenheden demonstratief de Straat van Hormuz gepasseerd’.

Een Israëlische kernonderzeeër is onderweg om zich bij de vloot te voegen en ook de Golfstaten zwijgen niet over hun deelname aan de alliantie tegen het Mullahregime. Hun luchthavens dienen als uitvalsbasis voor operaties en bruisen van activiteit. De luchtcorridors worden vrijgehouden, de grootste bommenwerpers ter wereld, de B-52’s, cirkelen boven de regio.

De Amerikaanse luchtmacht coördineert haar bewegingen nauw met haar Arabische bondgenoten en ook met de Israëlische generale staf. De nieuwe alliantie heeft het aan de Israëlische stafchef Aviv Khokhavi overgelaten om in het openbaar een reden voor deze concentratie van vuurkracht te geven. Tijdens een ceremonie ter ere van soldaten noemde hij “Iran en zijn bondgenoten, de as van de radicalen” die duur zouden betalen voor agressie tegen Israël of Israëlische doelen.

Dissidente overwegingen

Hier op de redactie fronsten we onze wenkbrauwen bij de recente door Trump afgedwongen ‘vredesverdragen’ tussen verscheidene soennitische staten en Israël. Waar sommigen vonden dat Trump daar een Nobelprijs voor de vrede voor zou moeten krijgen, zagen wij het als voorbereiding voor een volgende oorlog in het Midden-Oosten.

Israël, dat in PVV kringen gezien wordt als een bastion tegen de Islam, maar vredesverdragen sluit met de meest wrede Arabische regimes? Dus niet langer een bastion tegen, maar een bondgenoot van. De logische verklaring daarvoor is Iran. Israël wil al jaren oorlog met Iran en kan dat niet doen zonder voldoende soennitische steun.

Zonder soennitische steun zou een aanval op Iran tot wereldwijde rellen onder moslims leiden en zeker hier in Europa. En dan zou de steun voor een dergelijke oorlog snel verbrokkelen.

De oorlogen tegen de Islam zijn nergens goed voor geweest

Sinds 9 / 11, en al langer natuurlijk, voert het Westen oorlog tegen de Islam. Die oorlogen hebben tot niks geleid. Miljoenen doden verder is de Islam niet verdwenen, noch de islamitische terreur die sinds 9 / 11 iets van 38.000 terreuraanvallen gepleegd heeft volgens The Religion of Peace.

Afghanistan was een afvalbak en is veranderd in ‘s werelds opiumplantage. Irak was ooit een Westers gezind land, had geen massavernietigingswapens, en had uitstekende medische voorzieningen. Nu is het een door de Amerikanen bezette puinhoop en is het Christendom er nagenoeg uitgeroeid. Syrië was geen probleem voor Europa totdat Obama ISIS er op los liet.

Libië was geen probleem voor Europa en was extreem goed voor de eigen bevolking, totdat Sarkozy en Killary besloten Khadaffi uit de weg te ruimen, waardoor heel Afrika vandaag de dag vrij toegang tot Europa heeft.

Als wij immigratie en omvolking willen bestrijden moeten we dat in ons eigen land en aan onze eigen grenzen doen. Willekeurige moslims bombarderen in de ons omringende landen om ze op de vlucht en hierheen te jagen, wat niks met zelfverdediging te maken heeft, heeft precies het tegenovergestelde effect.

We moeten ophouden met zinloze oorlogen te voeren

We zijn hier bij Dissident geen gebroken zwaardjes hippies die tegen elke oorlog zijn, verre van. Maar de oorlogen in Afghanistan, Irak, Libië, Syrië sinds 9 / 11 hebben ons niks goeds gebracht. Wel een hoop immigratie, doden, en ontelbare miljarden aan kosten. De oorlogen die we voeren zijn contraproductief.

Nieuwsjaarswens

Onze nieuwjaarswens is dan ook dat er dit jaar geen nieuwe oorlogen gestart worden. Een zoveelste oorlog in het Midden-Oosten kan alleen maar rampzalige gevolgen voor Europa hebben.

Zeker als dat een oorlog tussen de soennitische en sjiitische Islam zou betreffen. Dat zou alle voorgaande – zinloze – oorlogen tegen islamitische landen doen verbleken en de potentie hebben om uit te groeien tot een heuse Derde Wereldoorlog.

Peace ✌️?


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


We hebben ze nodig! – Europese commissaris pleit voor meer migranten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
2 jaren geleden