Banken zouden moeten kijken naar het surfgedrag van hun klanten om hun kredietwaardigheid beter te kunnen beoordelen, blijkt uit discussies tussen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB) in het najaar, schrijft het IMF op zijn website.

In een nieuwsupdate schrijft het IMF dat bedrijven die te maken hebben met “fintech” het probleem oplossen dat klanten die geen creditcard hebben geen bankleningen kunnen krijgen, omdat ze geen kredietgeschiedenis hebben.

“Fintech lost het probleem op door niet-financiële informatie af te luisteren: uw browsertype en hardware die wordt gebruikt om verbinding te maken met internet, evenals de geschiedenis van uw online zoekopdrachten en online aankopen”, schrijft het IMF.

De financiële technologie-industrie kan vervolgens “kunstmatige intelligentie” en machine learning gebruiken om erachter te komen hoe de onderschepte informatie kan worden gebruikt om de kredietwaardigheid van een persoon te bepalen. De kredietwaardigheid kan vervolgens worden overgedragen aan banken, die hiermee de kredietwaardigheid van een individuele klant kunnen berekenen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


EU-actieplan om de opinie- en informatiedictatuur te verankeren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties