In Zwitserland stierf een persoon nadat hij was gevaccineerd tegen het coronavirus. “We zijn op de hoogte van de zaak”, zei een woordvoerster van de gezondheidsdienst van het kanton Luzern woensdag tegen het persbureau Reuters.

De autoriteiten rapporteerden aan het Zwitserse Agentschap voor Therapeutische Producten, Swissmedic, dat verantwoordelijk is voor de goedkeuring van de vaccins. De woordvoerster gaf geen verdere details. Ze gaf geen informatie over de vraag of het overlijden verband hield met de vaccinatie, bericht UME.

Tot nu toe zijn alleen Pfizer- en Biontech-vaccinaties in het land goedgekeurd. Ter gelegenheid van de goedkeuring schreef Swissmedic op 19 december dat de meest voorkomende bijwerkingen die in de goedkeuringsonderzoeken zijn gedocumenteerd vergelijkbaar zijn met die na een griepvaccinatie. Swissmedic zou de veiligheid van het vaccin nauwlettend in de gaten houden en maatregelen nemen als er veiligheidssignalen zouden optreden, zo werd destijds gezegd.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


85-Jarige Zweed kreeg covid-vaccin – stierf de volgende dag aan een hartstilstand

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties