We ontkennen hier geen corona, we stellen ook niet dat het de griep is. Laat dat gezegd zijn.

En je kunt discussiëren over wel of niet oversterfte en hoeveel. Maximaal twee maal de griep van 2018.

Dat terzijde.

Er verschijnen weer allerlei paniekberichten.

Gommers over ic: wij zijn helemaal vol’, meldt de Telegraaf. 

Gommers die zelf de IC capaciteit niet wilde uitbreiden trouwens.

Kom alsjeblieft helpen in ziekenhuizen als je ook maar enige ervaring hebt‘, meldt BNR.

Feit is dat dit kabinet vanaf het begin gestuurd heeft op IC-capaciteit en die capaciteit niet opgeschaald heeft in de meer dan 9 maanden die ze inmiddels de tijd hebben gehad. Er zijn de afgelopen jaren vier ziekenhuizen gesloten en die zijn niet weer in gebruik genomen als speciale corona-klinieken. Speciale klinieken, zodat je de besmetten isoleert van de rest van de ziekenhuispopulatie.

Ook wordt er nog steeds een kant en klaar corona-hospitaalschip, dat eerder dienst gedaan heeft in Italië, geweigerd. Die IC tekorten hadden opgelost kunnen en moeten worden. Dat is niet gebeurd.

Feit is dat onder de kabinetten Rutte 77.000 zorgmedewerkers ontslagen zijn, waarvan een deel, met eventueel wat bijscholing, de afgelopen maanden weer in dienst genomen had kunnen worden. Dat is niet gebeurd.

De paniek die er nu weer is had makkelijk voorkomen kunnen worden door wel op te schalen en is dus bewust gecreëerd, want die tweede golf werd in het voorjaar al aangekondigd. In plaats van de ziekenhuiscapaciteit op te schalen heeft dit kabinet de middenstand gesloopt, de economische motor waar we oa. de zorg mee financieren.

Omdat we hoe dan ook een experimenteel vaccin ingespoten moeten krijgen.

De grootste Corona-slachting vindt plaats onder ouderen in de verpleeghuizen. Het vereist niet heel veel fantasie om te bedenken welke groep het virus het meest verspreidt. Als je wel eens een kindercrèche van binnen gezien hebt dan weet je dat de allerkleinsten daar de hele dag boven op elkaar zitten en alles dat ze te pakken kunnen krijgen in hun mond stoppen. En ja, kinderen raken ook besmet en zijn besmettelijk, al hebben ze er zelf niet veel last van. Naarmate mensen ouder worden houden ze als vanzelf wat meer afstand tot elkaar.

En het zijn nou net die twee instellingen; scholen en verpleeghuizen waar al jaren achterstallig onderhoud niet uitgevoerd wordt, omdat de omvolkingsagenda al ons geld opslokt. Er zijn zelfs nog steeds voorbeelden van verpleeghuizen waar het personeel een gebrek heeft aan beschermingsmiddelen. Na 9 maanden ! #Hugokanniks, maar is slechts de persoon die Rutte tussen zichzelf en zijn falen geplaatst heeft, zoals Rutte altijd zorgt dat er iemand anders de schuld kan krijgen van waar uiteindelijk hij verantwoordelijk voor is. Zoals hij zich nu ook verschuilt achter de starre Van Dissel, zoals Maurice de Hond, die al van het begin het belang van goede ventilatie benadrukt, schrijft.

Het geld dat dit kabinet uittrekt om het mkb te ondersteunen, om onze staatsschuld nog verder op te blazen, en dat niet zal helpen, had ook ingezet kunnen worden om eindelijk eens fatsoenlijke ventilatie te regelen in verpleeghuizen en scholen, of om ziekenhuizen te heropenen en personeel te laten herintreden.

Wat een clusterfuck.

Lees hier alles over Corona.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Baudet: Corona plannen kabinet knettergek – Maurice de Hond legt het uit

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties