Een 85-jarige man stierf in de regio Kalmar de dag nadat hij was ingeënt tegen het coronavirus. 

Volgens Regio Kalmar is dit “een meervoudig zieke, bejaarde persoon” die de dag na vaccinatie overleed bij een vermoedelijke hartstilstand en het is nog niet duidelijk of het overlijden te wijten is aan bijwerkingen van het vaccin of andere oorzaken heeft. De regio heeft het incident echter gemeld bij de Bureau Medische Producten en er zal een onderzoek worden ingesteld.

Dat we dit hebben gemeld aan het Bureau Medische Producten is een routinemaatregel. Gezien de bezorgdheid die kan bestaan ​​over met name covid-vaccinaties, is het extra belangrijk dat we transparant zijn“, zegt hoofdarts Mattias Alvunger op de website van de regio.

Op basis van de melding maakt Bureau Medische Producten onder meer een inschatting of er meer informatie over het incident moet worden opgevraagd. Het rapport wordt vervolgens naar de Europese databank voor bijwerkingen EudraVigilance gestuurd.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Zweden: De helft van alle coronapatiënten op de intensive care is een immigrant

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties