Het Arabische vluchtelingenkind werd veroordeeld tot jeugdzorg op voordracht van een sociaal medewerker die geloofde dat dit hem zou afleren zijn “criminele carrière” voort te zetten.

In plaats daarvan verkrachtte hij een 13-jarig Zweeds meisje in het verblijf – en zelfs nu hoeft hij nog niet naar de gevangenis, zelfs niet voor de verkrachting. Deze keer zal hij in plaats daarvan een CGT-programma volgen om te leren “werken” met zijn emoties, meldt Fria Tider.

De nu 18-jarige man beschreef zichzelf als stateloos toen hij in mei 2014 naar Zweden kwam als een “niet-begeleid vluchtelingenkind”. Hij kreeg vrijwel onmiddellijk een permanente verblijfsvergunning en kreeg vervolgens het Zweedse staatsburgerschap.

In juni vorig jaar werd hij door de rechtbank van Hässleholm veroordeeld tot jeugdzorg voor een ernstige drugscriminaliteit, een misdaad die hij samen met een aantal andere Arabieren pleegde. Een vrouwelijke sociaal secretaris in de gemeente Hässleholm merkte in verband met de aanklacht op dat hij zijn “gezondheid en ontwikkeling aan aanzienlijke risico’s blootstelde door zijn escalerende gedrag sinds de zomer van 2018”. Hij vertoonde “normbrekend gedrag met criminele elementen”.

Het “inzicht en begrip van zijn problemen wordt als laag beoordeeld”, aldus de sociaal secretaris.

Nog voordat het vonnis werd uitgesproken, was hij in een SiS-accommodatie in Råby geplaatst. De sociaal secretaris schreef in haar verklaring dat hij “het criminele pad dat hij in de herfst / winter van 2018 was ingeslagen in een begeleide woning niet kon voortzetten”. Zij adviseerde HVB plaatsing in de vorm van een bijzonder jeugdhuis volgens de Wet LVU.

Na de uitspraak werd de Arabier overgebracht naar een residentie in Småland die beweert “meisjes, jongens en niet-binaire kinderen en jongeren vanaf 12 jaar” te ontvangen. Er was ook een meisje van van 13 dat de Arabier onmiddellijk besloot te verkrachten, wat ook gebeurde.

Het meisje was pas 13 geworden toen ze werd verkracht.

De rechtbank van Växjö heeft de 18-jarige nu veroordeeld voor het verkrachten van een kind. Hij vermijdt echter ook deze keer de gevangenis en komt er in plaats daarvan vanaf met een proeftijd. Dit ondanks het feit dat er op het misdrijf een gevangenisstraf van twee jaar staat.

Rechter Åsa Citron merkt op dat de verkrachter “slechts 17 jaar oud was op het moment van de daad”. Bovendien is het volgens het vonnis niet mogelijk om zijn mogelijke zorgnoden in te schatten omdat hij “sinds april 2020 niet bereikbaar is”. Hij vertrok in maart van dit jaar vanuit een nieuwe SiS-accommodatie waar hij was geplaatst.

“De reden waarom hij vertrok, was dat hij zich geestelijk ziek voelde en voelde dat hij daar niet kon blijven. Hij vond dat het personeel hem negatief behandelde vanwege de huidige criminele verdenkingen”, schrijft Åsa Citron in haar oordeel.

Hoewel hij in de criminaliteit is teruggevallen, lijkt hij volgens het vonnis “in sociaal geordende omstandigheden te leven”.

Daarom zijn er volgens de rechtbank geen “speciale redenen” om hem tot gevangenisstraf te veroordelen.

In plaats daarvan zal de 18-jarige een CGT-programma ondergaan om “te werken met emotieregulatie en relatievaardigheden, evenals met psychische aandoeningen”.

Aangezien de verkrachter het Zweedse staatsburgerschap heeft gekregen, kan hij met de huidige wetgeving niet naar de Arabische wereld worden gedeporteerd.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Irakees onthoofdt 17-jarig Zweeds meisje – Bewaart haar hoofd als trofee in een koffer

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties