Ze vertelt haar verhaal met een stem die zo zacht is dat het af en toe niet meer te verstaan is. Ze verdwijnt bijna volledig als ze een blauwe sjaal strak om haar gezicht en hoofd wikkelt.

Neha’s man zit nu in de gevangenis en wordt beschuldigd van verkrachting binnen het minderjarige huwelijk, maar ze is ondergedoken, bang nadat bewakers een pistool van zijn broer in beslag hebben genomen dat hij meenam naar de rechtbank.

“Hij bracht het pistool mee om me neer te schieten,” zei Neha, wiens achternaam The Associated Press niet gebruikt voor haar veiligheid.

Neha is een van de bijna 1000 meisjes, voornamelijk uit christelijke en hindoeïstische minderheden die elk jaar gedwongen worden zich tot de islam te bekeren in Pakistan, grotendeels om de weg vrij te maken voor huwelijken onder de wettelijke leeftijd en zonder wederzijds goedvinden. Mensenrechtenactivisten zeggen dat de praktijk is versneld tijdens de lockdowns tegen het coronavirus, wanneer meisjes niet naar school gaan en zichtbaarder zijn.

Na groepsverkrachting door Pakistanen: Slachtoffer beschuldigd van racisme

De meisjes worden over het algemeen ontvoerd door medeplichtige bekenden en familieleden of mannen die op zoek zijn naar bruiden. Soms worden ze door machtige verhuurders meegenomen als betaling voor uitstaande schulden door hun boerenouders, en de politie kijkt vaak de andere kant op. Eenmaal bekeerd worden de meisjes snel uitgehuwelijkt, vaak aan oudere mannen of aan hun ontvoerders, volgens de onafhankelijke mensenrechtencommissie van Pakistan.

Gedwongen bekeringen gedijen ongecontroleerd waarbij islamitische geestelijken betrokken zijn die de huwelijken voltrekken, magistraten die de huwelijken legaliseren en corrupte lokale politie die de daders helpen door te weigeren onderzoek te doen of onderzoeken saboteren, zeggen kinderbeschermingsactivisten.

Een activist, Jibran Nasir, noemde het netwerk een “maffia” die op niet-moslimmeisjes jaagt omdat zij het meest kwetsbaar zijn en de gemakkelijkste doelen “voor oudere mannen met pedofiele behoeftes”.

Het doel is om maagdelijke bruiden te verkrijgen in plaats van nieuwe bekeerlingen tot de Islam te zoeken.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Brits kindermisbruikonderzoek weigert Pakistaanse kinderververkrachtingsbendes te onderzoeken uit angst voor racisme

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties