Het coronavirus heeft het midden- en kleinbedrijf dodelijk getroffen. Volgens de Mestre CGIA zullen Italiaanse kleine en middelgrote ondernemingen een omzetdaling van 420 miljard euro noteren

De totale omzet van bedrijven in Italië bedraagt ​​iets meer dan 3.100 miljard euro. Bij een omzetverlies met betrekking tot 2020 van ongeveer 420 miljard, zou de krimp ten opzichte van 2019 13,5% bedragen.

Volgens het CGIA-rapport ( terwijl Amazon lacht ) stort de detailhandel ineen, vooral kleding, schoenen, boeken en schrijfwaren. Bovendien zijn we hulpeloos getuige van de ineenstorting van alle activiteiten die verband houden met toerisme of de toeleveringsketen die het genereert. We hebben het dus niet alleen over hotels, bars en restaurants, maar ook over hun leveranciers. Om nog maar te zwijgen over de hele sector die draait om evenementen (conferenties, beurzen, bruiloften), handelsagenten, straatverkopers, de toeleveringsketen die verband houdt met het vervoer van mensen (taxi, NCC, busmaatschappij), en tenslotte al degenen die werken in sportentertainment, vrije tijd, entertainment, disco’s.

Ongelooflijk: de Corona-crisis kost Duitsland 391 miljard euro

Dit zijn cijfers die de waanzin illustreren die de pandemie heeft veroorzaakt:

Volgens berekeningen van het Duitse instituut voor economisch onderzoek (DIW) heeft de Duitse economie tot nu toe meer dan 212 miljard euro aan welvaart verloren als gevolg van de Corona-pandemie, meldt Jouwatch. Aan het einde van de crisis zal het ongeveer 391 miljard euro zijn, schrijft de “Welt am Sonntag”, die de berekening had laten uitvoeren. De economen hebben de werkelijke en verwachte groei vergeleken met de zogenaamde potentiële groei in de jaren 2020 tot 2022, wat aangeeft hoe sterk de Duitse economie zou zijn gegroeid zonder de pandemie.

De berekeningen zijn gebaseerd op de veronderstelling dat de infectiecijfers in het voorjaar daadwerkelijk zullen dalen en dat de economie zich dan zal beginnen te herstellen. “Als we er niet in slagen om de infectiecijfers tegen maart aanzienlijk te verlagen, zou dat een ramp zijn”, zei DIW-voorzitter Marcel Fratzscher. Als de overheidshulp opraakt, kan een tsunami van het faillissementen Duitsland treffen.

“De meeste mensen die dan werkloos zouden worden, zouden het erg moeilijk hebben om een nieuwe baan te vinden in de nabije toekomst. De vraag zou aanzienlijk dalen – in heel Europa. Het zou jaren duren voordat Europa, en Duitsland in het bijzonder, zich zou herstellen, omdat het sterk afhankelijk is van de export naar de eurozone”.

En aangezien het vrijwel onmogelijk is om de zogenaamde infectiecijfers tegen maart aanzienlijk te verlagen, is de economische catastrofe voorgeprogrammeerd.

Ter vergelijking: in november 2018 schreef “Der Spiegel dat de federale regering “meer dan 356 miljard euro wil uitgeven in 2019 – aanzienlijk meer dan voorheen”. Voor 2020 was 359,8 miljard euro beschikbaar voor de hele federale begroting, wat al 3,4 miljard euro meer was dan de doelstelling voor 2019.

Dus er moet nog meer schuld worden gemaakt of veel geld worden gedrukt. Maatregelen waarvoor de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen dan zullen bloeden.

De grote reset is al een realiteit

De meest pessimisten denken dat dit een duivels en geheim plan is dat tot doel heeft de internationale economie te ontwrichten door rijkdom te concentreren in de handen van een select aantal en de middenklasse te vernietigen. Degenen die vandaag bang zijn voor de komst van een grote reset, realiseren zich niet dat we al ondergedompeld zijn in deze nieuwe realiteit.

Niet alle bedrijven gaan ten onder zoals het midden- en kleinbedrijf, er zijn er die deze storm hebben gebruikt om rijk te worden, en dan hebben we het niet alleen over farmaceutische bedrijven.

Aan de andere kant van de oceaan consolideren de internetmultinationals hun economische dominantie. De investeringsbank Mediobanca (die zeker niet van populisme kan worden beschuldigd) schat dat in de eerste helft van 2020 de omzet van grote digitale bedrijven met 17% is gestegen. Als we deze gegevens kruisen met wat we tot nu toe hebben geschreven, ontdekken we dat wat het mkb is kwijtgeraakt in de zakken van grote techneuten terecht is gekomen.

Bovendien is het onwaarschijnlijk dat de gemiddelde klant weer gaat winkelen in buurtwinkels zoals voorheen. Om deze reden vrezen veel analisten de komst van de grote reset (zoals die werd genoemd door het World Economic Forum).

Lees hier meer over de Great Reset.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Het World Economic Forum schetst hoe het de Coronacrisis wil gebruiken voor de ‘Great Reset’

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties