Een echtpaar dat werd aangehouden door agenten was in het bezit van een grote hoeveelheid heroïne en werd 48 uur later vrijgelaten door de onderzoeksrechter, met een ongelooflijke reden: “ze moesten een voorraad inslaan voor de lockdown”. 

Tijdens de Lockdown zou het moeilijker, zo niet onmogelijk zijn om te reizen en drugsdealers te vinden. En zo ging het echtpaar, dat in Padua woont en in het bezit was van een pond heroïne vrijuit, meldt Il Giornale.

Het is toegestaan ​​heroïne in te slaan voor lockdwon

Het is echt bizar deze Kerst, terwijl families worden beboet als ze samen Kerstmis vieren, mogen drugsverslaafden vrij reizen met een halve kilo heroïne als dat bedoeld is als noodvoorraad voor de Lockdown.

De redenen van de onderzoeksrechter

De politieagenten hadden het paar – hij 44, zij 53 – aangehouden op de snelweg A4, nabij Palazzolo sull’Oglio. Beide drugsverslaafden zijn echter vrijgesproken en hebben aangetoond dat ze een stabiele baan hebben. Gezien deze elementen heeft de onderzoeksrechter hun vrijlating bevolen. “Het is overtuigend vastgesteld dat ze besloten hebben om hun voorraad te vergroten om te voorkomen dat ze zonder komen te zitten op een historisch moment  waarin het moeilijk is om op zoek te gaan naar drugsdealers“.

Een heroïnereserve voor de Lockdown

Uit het onderzoek bleek dat het bezit niet zou leiden tot dealen. Dus alles onder controle: het is “alleen” voor persoonlijke gebruik. Met een Lockdown in zicht is alles mogelijk, zelfs heroïne oppotten. “Als fervente consumenten wilden ze niet alleen een toereikende drugsreserve creëren, niet alleen voor de komende kerstvakantie, maar ook voor alle mogelijke situaties”, is de groteske motivatie van de rechter. Allemaal de schuld van de ‘reisbeperkingen die verband houden met de aanhoudende noodsituatie op gezondheidsgebied’, voegt de onderzoeksrechter eraan toe. En aangezien de “mobiele telefoons van de twee gearresteerden” geen “informatie over mogelijke drugshandel” onthulden, konden de twee Kerstmis op hun eigen manier “vieren”.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


160.000 Italiaanse meisjes zijn gegijzeld door drugsdealers

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties