Cijfers op school als bewijs of de studenten de inhoud van de cursus hebben verwerkt, zijn lange tijd een struikelblok geweest voor onderwijzers. 

Een school in Göteborg gaat nu nog een stap verder en corrigeert niet langer fouten van leerlingen bij toetsen en bij het dagelijkse huiswerk. Het schoolhoofd en de leerkrachten verdedigen het initiatief door te zeggen dat ze de vreugde voor de kinderen niet willen bederven door hen te vertellen dat ze iets verkeerds hebben gedaan, meldt Expressen.

De beslissing om de leerlingen fouten te laten maken en niet te verbeteren, is genomen zonder dat dit aan de buitenwereld werd meegedeeld. Het werd in plaats daarvan ontdekt toen de moeder van een leerling een lange reeks fouten en onvolledige taken ontdekte die werden uitgevoerd in het wiskundeboek van de dochter op hetzelfde moment dat deze door de leraar met “Goed” waren ondertekend.

Toen de moeder dit in twijfel trok, antwoordde de leraar dat dit is hoe alle leraren nu op school werken. Er werd gezegd dat het een pedagogie was die door de directeur werd gesanctioneerd.

De moeder nam contact op met de directeur, die in een e-mail bevestigde dat ze de juiste informatie van de leraar had gekregen. Fouten van studenten mogen niet worden gecorrigeerd, omdat dit de vreugde van het lesgeven kan bederven.

De directeur zei ook dat er in veel onderwijs geen goed of fout is, maar was het ermee eens dat het niet van toepassing is op wiskunde maar dat de fouten die daar worden gemaakt nog steeds niet moeten worden gecorrigeerd omdat de studenten dan “hun vreugde verliezen”.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Lerares vertelt leerling dat ze geen recht heeft op een mening omdat ze “blank” en “blond” is

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vilseledd
Vilseledd
2 jaren geleden

“Toen de moeder dit in twijfel trok, antwoordde de leraar dat dit is hoe alle leraren nu op school werken. Er werd gezegd dat het een pedagogie was die door de directeur werd gesanctioneerd.”

Dit verwacht je in Gulliver’s Travels, maar toch niet in het echt.