In Frankrijk streeft het Corona-regime nu blijkbaar naar de volgende fase van escalatie.

In ieder geval zorgt een wetsvoorstel van de regering voor veel opschudding, volgens welke de Franse president het gebruik van het openbaar vervoer in de toekomst afhankelijk zou kunnen maken van de indiening van een negatief testresultaat of “het gevaccineerd zijn”.

Het wetsvoorstel kreeg felle tegenstand van de oppositie. Conservatieven en Rassemblement National waarschuwden dat het de grondrechten zou beperken, schrijft Zuerst.

De vice-voorzitter van de conservatieve Repulbiciens, Guillaume Peltier, zei dat het “ondenkbaar” was dat de regering de macht zou hebben om de vrijheden van de mensen “zonder parlementaire controle” te beperken. En Marine Le Pen van de Rassemblement National (voorheen het Front National) waarschuwde voor een “totalitaire maatregel”. Veel mensen protesteerden ook op sociale media onder de hashtag #DictatureSanitaire (Duits: “gezondheidsdictatuur”).

President Macron had herhaaldelijk verzekerd dat er geen verplichte vaccinatie zou komen. Critici van het wetsvoorstel stellen dat de eis de facto neerkomt op een dergelijke plicht.

Lees hier alles over Corona.

Lees hier alles over Vaccinatieplicht.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Tweede Kamer akkoord met indirect gedwongen vaccinaties

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
renevers
renevers
10 maanden geleden

Macron is (mogelijk met verkiezingsfraude) op zijn positie gebracht om dit soort maatregelen door te zetten. Het plan moet doorgaan. De globalisten steunen Covid en de oorlog in de Oekraine. De enige maatregel die Macron wel goed nam is de uitbreiding van de Franse kernenergie sector, met de bouw van 8 tot 11 nieuwe reactoren.