Volgens een recent rapport van Statistics Denmark blijft de neiging om terug te schrikken voor werk en in plaats daarvan een uitkering te trekken bij de tweede generatie immigranten uit de derde wereld onverminderd groot. 

De Arabieren zullen het meest geneigd zijn om uitkeringen te krijgen, waar het aandeel van door de overheid gesteunde mannen tussen de 30 en 59 jaar respectievelijk 54 en 55 procent is voor de landen van herkomst Libanon en Irak.

Er zijn grote verschillen tussen etnische Denen en immigranten uit de derde wereld als het gaat om onder meer banen en onderwijs. De derde generatie immigranten doet het niet beter dan de tweede generatie, schrijft de Deense historicus en columnist Morten Uhrskov Jensen in Den Korte Avis. Hij noemt de cijfers “eng”.

Westerse immigranten zitten ongeveer op hetzelfde niveau als de Denen. Overzeese immigranten niet.

De statistieken vergelijken onder meer het aandeel etnische Denen en tweede generatie immigranten dat werkt. Het gaat dus om immigranten die in Denemarken zijn geboren en getogen.

Het rapport is gebaseerd op een index van 100 voor Deense mannen en vrouwen.

Van de tien niet-Europese immigrantengroepen van de tweede generatie staan ​​alleen Vietnamese vrouwen op hetzelfde niveau als Deense vrouwen.

Alle andere groepen staan lager dan Deense mannen en vrouwen, tussen 73 en 91. Afstammelingen van Somaliërs vallen op in de statistieken en komen slechts op 48.

Op de leeftijd van 30 jaar had 79,5 procent van de Deense mannen en vrouwen een gekwalificeerde opleiding gevolgd, terwijl 64,5 procent van de mensen in de groep immigranten van de tweede generatie een overeenkomstige opleiding had genoten.

Het rapport brengt ook de testresultaten van de basisschool onder derde generatie immigranten in kaart, dwz tweede generatie kinderen. Maar zelfs dan zijn de verschillen groot in vergelijking met etnische Denen.

Daar laten Pakistanen een verbetering zien van 5,7 naar 6,4, maar het ligt nog steeds ruim onder het Deense gemiddelde van 7,3.

Onder Turken en immigranten uit voormalig Joegoslavië is bijna geen verbetering te zien van de tweede naar de derde generatie. De “Joegoslaven” blijven op 5,8 terwijl de Turken marginaal toenemen van 5,2 naar 5,4.

Op de bovenbouw van het voortgezet onderwijs hebben de Deense jongeren gemiddeld 7,3 (meisjes hoger dan jongens). De tweede generatie allochtonen komt uit op 5,9, een verschil van maar liefst 1,4.

“De cijfers zijn nogal beangstigend. Ze getuigen met zeer grote zekerheid dat het gestaag groeiende aandeel van niet-westerse immigranten in de bevolking van dit land Denemarken relatief armer en armer zal maken”, stelt Morten Uhrskov.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Verplichte terugkeercursus voor asielzoekers in Denemarken

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ongesgoolde
ongesgoolde
2 jaren geleden

Oorzaak is IQ gerelateerd, door wie of wat hebben de blanken zich wijs laten maken dat die soorten ook mensen zijn?

Von Abel
Von Abel
2 jaren geleden

Een lager IQ en Islam is een schadelijke combinatie voor Europa.