Voor de coronavirus reisbeperkingen van de Oostenrijkse overheid wordt zelfs het leger tegen de eigen burgers ingezet. Als het gaat om illegale immigranten worden de soldaten niet zo massaal opgeroepen.

Tot 2.000 soldaten aan de grenzen

Het is een omgekeerde wereld waarin de coalitieregering van de ÖVP en de Groenen momenteel leeft. Sinds 19 december worden Oostenrijkers die terugkeren uit het buitenland lastiggevallen en in quarantaine gezet totdat ze zich na vijf dagen kunnen “bevrijden”.

Daartoe worden niet minder dan 2000 soldaten naar de grensovergangen gestuurd om de politie te ondersteunen, zoals ÖVP-minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer heeft aangekondigd.

Nehammer zelf was in de jaren negentig van de vorige eeuw enkele jaren soldaat in het leger, waar hij werd gepromoveerd tot luitenant. Zijn hele optreden suggereert dit wanneer hij voor de pers verschijnt en zijn stem klinkt alsof hij orders geeft in een kazerne.

Minister van Binnenlandse Zaken en “opperbevelhebber” van de Oostenrijkse strijdkrachten

Nu kan hij eindelijk zijn waar hij waarschijnlijk lang van gedroomd heeft: “Commandant van de Oostenrijkse strijdkrachten” – al was het maar tot 17 januari, waarschijnlijk, wanneer de reisbeperkingen samen met het einde van de derde “lockdown” zouden moeten eindigen, bericht Unzensuriert.

Het enige interessante hieraan is dat er ineens genoeg personeel is om de grenzen te sluiten. Officieel heet het “voor de bescherming van de bevolking”. In werkelijkheid worden de politie en de soldaten ingezet tegen hun eigen mensen en worden de fundamentele rechten en vrijheden ingeperkt.

Het aantal illegale immigranten is aanzienlijk toegenomen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Als het echt gaat om de bescherming van de burgers, als men wil voorkomen dat illegale immigranten het land binnenkomen, die dan ook nog eens misdadigers kunnen worden of ziekten ongecontroleerd kunnen verspreiden, dan weigert de regering van Sebastian Kurz het leger in te zetten aan de grens.

Het komt niet als een verrassing dat het aantal illegale migranten dit jaar aanzienlijk hoger is dan vorig jaar, met 4,39 procent, zoals in detail gepubliceerd door Unzensuriert.

Lees hier alles over Corona.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Dokter: “Ze komen aan met allerlei besmettelijke ziektes en vluchten, we kunnen ze niet tegenhouden”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties