De Duitse topviroloog twijfelt aan de vrees voor een nieuwe ‘zeer besmettelijke’ Britse Covid-19 stam

1
429

Het nieuws over een vermoedelijk zeer besmettelijke coronavirusstam die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, heeft geleid tot een vlaag van reisverboden. Een Duitse topwetenschapper zegt dat de mutatie misschien niet zo gevaarlijk is als men ons liet geloven.

De bewering dat de nieuwe stam van Covid-19 70 procent besmettelijker is, is niets anders dan een bewering van politici tot nu toe, vertelde Christian Drosten, het hoofd van de afdeling virologie van het Berlijnse centrum Charite – een van de grootste universitaire ziekenhuizen van Europa – de Duitse radiozender Deutschlandfunk.

“Plotseling is er dit cijfer, 70 procent, en niemand weet zelfs maar wat daarmee bedoeld wordt,” zei hij. De viroloog gelooft dat er gewoon niet genoeg gegevens zijn om echt te zeggen dat de nieuwe stam gevaarlijker is dan de andere bestaande.

“Het Verenigd Koninkrijk meldt dat deze variant van het coronavirus gemakkelijker wordt overgedragen, maar er zijn geen elementen om aan te nemen dat het ernstiger gevolgen heeft of dodelijker is”, aldus de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus , over de zogenaamde “Engelse variant” van het coronavirus.

WHO: “Virus verandert, maar het is niet langer ernstig”

“Er zijn de afgelopen dagen meldingen geweest van een variant van het coronavirus in het VK en Zuid-Afrika. Virussen muteren in de loop van de tijd, wat natuurlijk en verwacht is . Het VK meldt dat deze variant gemakkelijker wordt overgedragen, maar er zijn geen aanwijzingen dat deze ernstiger of dodelijker gevolgen heeft. De WHO werkt samen met wetenschappers om te begrijpen hoe deze genetische veranderingen het gedrag van het virus kunnen beïnvloeden ”, vervolgt de directeur-generaal van de WHO.

Lees hier alles over Corona.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Tweede Kamer akkoord met indirect gedwongen vaccinaties

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pixel
Pixel
2 jaren geleden

Interessante uitleg. Als ik het goed begrijp zegt 70% meer besmettingsgevoelig helemaal niets.