Tunesië: Man onthoofd bij aanslag

0
166
Tunesische Nationale Garde YouTube

Een man werd deze zondag onthoofd in het bergachtige gebied van Kasserine in Tunesië. De Tunesische premier noemt de aanval een “terroristische operatie”.

Het slachtoffer werd gedood in de gemeente Jebel Salloum, meldt Actu17. Deze 32-jarige herder genaamd Okba Dhibi werd onthoofd in het bijzijn van zijn twee broers en zijn neef vertelde zijn oom aan de nationale zender Watania 1.

“Het is waarschijnlijk dat een terroristische groepering achter de aanslag zit”, zei de plaatsvervangend procureur-generaal bij de rechtbank van eerste aanleg van Tunis, Mohsen Dali. Okba Dhibi, die een kudde schapen hoedde, werd gedood door een groep terroristen die hem ervan beschuldigden samen te werken met de politie volgens zijn oom.

In een verklaring deze zondag sprak de Tunesische premier, Hichem Mechichi, van een “terroristische operatie”, en riep hij de minister van Defensie en Binnenlandse Zaken op ​​om meer inspanningen te leveren om “de daders en planners van deze operaties te arresteren en hen te straffen”.

Jihadisten van Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM) zijn actief in de bergachtige gebieden van centraal Tunesië. Volgens de Tunesische autoriteiten zijn het tussen de 100 en 150 actieve strijders.

Tunesië werd afgelopen maart getroffen door een zelfmoordaanslag in Tunis, vlakbij de Amerikaanse ambassade. Een man blies zichzelf op, doodde een politieagent en verwondde verschillende mensen . Meer recentelijk, in september, werden twee Tunesische agenten van de Nationale Garde neergestoken in Sousse, één stierf. Drie aanvallers werden kort daarna doodgeschoten.

De noodtoestand is van kracht sinds de aanslagen van 2015 in het land.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Bekentenis van net aangekomen Tunesiër: “We zijn allemaal ex-gevangenen”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties