Rechtsorde: Polen-Holland 1:0 – Poolse minister noemt Nederland een abces

1
573
Marcin Romanowski · Foto: Mylosz - Praca własna, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79278502

“Nederland is een abces op het lichaam van de Europese Unie”, verklaarde Marcin Romanowski, de Poolse onderminister van Justitie, na een uitspraak van het Europese Hof van Justitie tegen Nederland.

Een abces dat, volgens dit lid van Mateusz Morawiecki’s regering, “onze gemeenschappelijke waarden onderwerpt aan een proces van vernietiging en ontaarding.” “Ik denk dat het de rol van Polen, Hongarije en andere landen is om zich krachtig te verzetten tegen deze tendensen”, voegde hij eraan toe.

De opmerkingen van de Pool over Nederland maakten deel uit van een discussie op de Poolse katholieke radiozender Radio Maryja over een arrest van het Hof van Justitie van de EU van 17 december waarin Nederland het recht wordt ontzegd om te stoppen met de uitvoering van Europese arrestatiebevelen die door Poolse rechtbanken zijn uitgevaardigd.

Sinds twee jaar weigeren de Nederlandse rechtbanken systematisch Poolse Europese aanhoudingsbevelen uit te voeren omdat er in Nederland twijfels bestaan over de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht ten opzichte van de politieke autoriteiten in Polen, meldt UME.

EU Hof van Justitie zegt de Nederlandse rechterlijke macht zich met haar eigen zaken moet bemoeien

In zijn arrest heeft het Hof van Justitie verklaard dat “verdenkingen van het bestaan van bewijzen van systematische of algemene tekortkomingen met betrekking tot de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht in Polen het niet rechtvaardigt dat de rechterlijke autoriteiten van andere lidstaten weigeren een door een Poolse rechterlijke autoriteit uitgevaardigd Europees aanhoudingsbevel ten uitvoer te leggen”. Voor Europese rechters kan de tenuitvoerlegging van een Europees arrestatiebevel alleen worden geweigerd als er in het specifieke geval redelijke twijfel bestaat, en niet algemene twijfel over het rechtsstelsel van een andere lidstaat.

Met andere woorden, het is niet aan de Nederlandse rechters om te beslissen of de rechterlijke macht in Polen minder goed functioneert dan in Nederland of elders in Europa.


De Nederlandse Justitie functioneert voor geen meter. De tot geweld oproepende Akwasi en zijn KOZP vriendjes worden vrijgesproken omdat het hele gerechtelijke systeem van binnenuit aangevroten is door marxistische extremisten, terwijl vreedzame BlokkeerFriezen veroordeeld worden. Justitie is zo anti-blank als in de ergste Sovjet-tijden.

https://twitter.com/VizierOpLinks/status/1339235277706047489

En voor wat betreft dat ‘rechtsstaatsmechanisme’, dat steeds in stelling wordt gebracht tegen Polen en Hongarije, zou Nederland beter eerst eens naar zichzelf kijken. Wij hebben helemaal geen Hooggerechtshof, en wat er voor door moet gaan, de Raad van State, daar worden de leden benoemd middels vriendjespolitiek. Nederland voert ook al jaren een politiek proces tegen de grootste oppositieleider en heeft na drie genegeerde referenda dat instrument compleet afgeschaft. De rechtsstaat is hier verder te zoeken dan in Polen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Hongarije en Polen behalen een overwinning op de EU

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

……waarin Nederland het recht wordt ontzegd om te stoppen met de uitvoering van Europese arrestatiebevelen……
Wel heel, heel, heel erg duidelijk wat hier staat