In Milaan werd gisteren, laat in de middag, een dokter stervend op straat aangetroffen, nadat hij was beroofd en afgeslacht. Zijn naam is Stefano Ansaldi, een 65-jarige gynaecoloog uit Benevento.

Het incident vond naar verluidt plaats rond 18:15 uur in via Mauro Macchi op de hoek met via Scarlatti, vlakbij het Centraal Station. De man werd gevonden met een diepe snee in zijn keel. Volgens de reconstructie van de rechercheurs zijn de daders van de moord twee Noord-Afrikanen, waarschijnlijk van jonge leeftijd.

Wie was de dokter die in Milaan werd afgeslacht

Ansaldi, die werkt in Napels, was kennelijk in de Lombardische hoofdstad om een ​​familielid te bezoeken en op het moment van de aanval was hij op weg naar het Centraal Station om terug te keren naar Campanië. Alvorens de dokter te vermoorden, die zich moet hebben verzet tegen de overvalpoging, zouden de twee criminelen ook een andere persoon hebben beroofd, de 72-jarige gepensioneerde Anacleto Giriolo. Hij vertelde aan de Corriere della Sera: “Ik liep rustig, ik was op weg naar huis. Plots duwden ze me, ik viel op de grond … Ze pakten mijn gsm en renden weg … Een voorbijganger zag alles, ze begon te gillen, maar ze waren al ver weg“.

Volgens de huidige reconstructie van de feiten zouden de twee Noord-Afrikanen, na het beroven van de gepensioneerde, hebben geprobeerd – zonder succes – ook Ansaldi te beroven; vervolgens, nadat de dokter was afgeslacht, mengden de twee zich in het publiek in Corso Buenos Aires, dat in deze periode een van de drukste straten van Milaan is. Dan bereikten ze het metrostation Lima, waar het spoor kwijtraakt.

De sporen die de Noord-Afrikanen hebben achtergelaten

Het lijkt er zelfs op dat de twee criminelen enige ervaring hebben op het gebied van overvallen. Volgens de gegevens waarover de onderzoekers beschikken, zouden de twee Noord-Afrikanen zich hebben omgekleed alvorens de trein naar Sesto San Giovanni te hebben genomen. Daarna zouden ze echter de tegenovergestelde richting zijn ingeslagen om naar Bisceglie te gaan. Daar werd echter geen spoor van hen gevonden, alleen de mobiele telefoon van de gepensioneerde. In de nasleep van hun ontsnapping, die hen hoogstwaarschijnlijk uit Milaan leidde, hebben de Noord-Afrikanen inderdaad aanwijzingen achtergelaten, maar het valt te bezien of ze voldoende zullen zijn: vingerafdrukken op de mobiele telefoon van de gepensioneerde, evenals op een Rolex en op het keukenmes dat werd gevonden bij het lichaam van de afgeslachte dokter. Het lijkt er echter op dat dit mes niet gebruikt is bij de moord. De carabinieri vonden er nog een op een bouwplaats vlakbij de plaats delict. Dat mes lijkt compatibel te zijn met Ansaldi’s keeldoorsnede.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Italië: Nigerianen verkrachten en hakken 18-jarig meisje in 20 stukken

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties