Vele wegen leiden naar de Europese sociale paradijzen, sommigen springen op goederentreinen, sommigen gebruiken de bus of de trein, anderen laten zich met de auto over de grenzen heen smokkelen, en dan zijn er nog degenen die rechtstreeks met een vliegtuig naar binnen vliegen, zoals op de luchthaven van Parijs is gebeurd.

Voor negen Irakese “vluchtelingen” speelden de kosten voor de luxueuze asielreis met de Swarovski luchtvaartmaatschappij geen rol, ook de aanschaf van Caraïbische paspoorten was geen probleem. Onder fraude en bedrog zijn ze er nu – in Parijs.

Een chartervliegtuig vertrok afgelopen zondagmorgen vroeg van de luchthaven van Istanbul-Sabiha Gökçen. Bestemming: Parijs-Orly. De Cessna Citation VII van Tyrolean Jet Services, een dochteronderneming van Wattener D. Swarovski KG, was volledig bezet met negen passagiers.

Het feit dat de passagiers op de luchthaven van bestemming werden opgewacht door de politie in plaats van familieleden was onverwacht, zei hij. “Wij kunnen bevestigen dat wij op 13.12.2020 een regelmatige chartervlucht hebben uitgevoerd“, aldus de korte verklaring van Tyrolean Jet Services aan de Standard. En: “Onverwacht voor ons hebben de passagiers bij aankomst asiel aangevraagd“. Verdere vragen werden dinsdag onbeantwoord gelaten.

Deskundigen zijn van mening dat de prijs van de vlucht moeilijk te schatten is, maar minstens 20.000 euro moet bedragen.

Paspoorten verscheurd

Naar verluidt waren de passagiers echter geregistreerd met Caribische paspoorten om geen opschudding of commotie te veroorzaken. De paspoorten werden vervolgens in het vliegtuig verscheurd en door het toilet gespoeld, zo wordt gezegd.

Tyrolean Jet Services is ontstaan uit Aircraft Innsbruck, dat in 1978 werd overgenomen met de deelname van Gernot Langes-Swarovski.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Getuigenis van een jonge Afghaan die in Parijs aankwam: “Ik was geschokt toen ik ontdekte dat alle zwarten er waren. Ik ben verkeerd gereisd, dacht ik, ik ben in Afrika aangekomen niet in Frankrijk!”

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties