De Roemeense voetbalbond vraagt ​​de UEFA om onderzoek te doen naar discriminerende opmerkingen die naar verluidt zijn gemaakt tegen de scheidsrechters van de wedstrijd PSG-Basaksehir, die zelf beschuldigd zijn van racisme.

Een nieuwe wending in de zaak van beschuldigingen van racisme tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir (5-1). Volgens informatie van de bekende Roemeense journalist Emanuel Roşu heeft de Roemeense voetbalbond de UEFA formeel verzocht om een ​​onderzoek in te stellen naar discriminerende opmerkingen die zouden zijn gemaakt tegen haar scheidsrechters die de leiding hadden over de wedstrijd.


LEES OOK:

Champions League wedstrijd PSG – Istanbul gisteren gestaakt omdat de 4e official ‘neger’ gezegd zou hebben (nadat hij voor zigeuner uitgemaakt was)


De vermoedens hebben betrekking op opmerkingen die naar verluidt zijn gemaakt vóór het incident (dat plaatsvond in de 13e minuut) tussen de Roemeense vierde scheidsrechter en Pierre Achille Webo. Sommige bronnen die door de journalist werden gerapporteerd, noemden met name het gebruik van de term “zigeuner” (“zigeuner”) aan de zijlijn van de kant van Istanbul Basaksehir, vanaf het eerste begin van de wedstrijd.

Een “diepgaand” onderzoek van Roemeense scheidsrechters

Deze beschuldigingen van racisme, aan de zijlijn van degenen die Sebastian Colțescu als doelwit hadden, hadden de dag na de controverse voor opschudding gezorgd. Een video was ook op grote schaal verspreid op sociale netwerken. Die laat een discussie zien tussen Turkse spelers en de hoofdscheidsrechter Ovidiu Hategan, waar op de achtergrond te horen valt: “In mijn land worden Roemenen zigeuners genoemd. Maar ik mag geen zigeuners zeggen”.

Voorlopig heeft de UEFA gezegd dat het een “volledig onderzoek” zal uitvoeren naar beschuldigingen van racisme tegen de vierde Roemeense official. Göksel Gümüsdag, voorzitter van de Turkse club, riep toen op tot de “ontslag voor het leven” van de Roemeense scheidsrechter.


eld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Islamisme, antisemitisme, anti-blank racisme – Het twitteraccount van voetballer Demba Ba

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties