Moslimterroristen werden gefinancierd door de Zweedse staat

0
195

Minstens 45 mensen moeten Zweedse beurzen, steun en studiefondsen hebben ontvangen op hetzelfde moment dat ze in Syrië waren en vochten voor de Islamitische Staat. Op sociale media pochte een van de terroristen openlijk dat de Zweedse staat betaalde voor zijn pistool en automatische wapens.

Het is Expressen dat een onderzoek heeft uitgevoerd en tot de conclusie is gekomen dat miljoenen kronen aan Zweeds belastinggeld zijn gebruikt om het verblijf van ten minste 45 terroristen bij de Islamitische Staat in Syrië te financieren. Het geld ging ook naar wapens die in de praktijk mogelijk zijn gebruikt om mensen te vermoorden.

“Het is ronduit schandalig dat het is gebeurd“, zegt Thomas Falk, nationaal coördinator georganiseerde misdaad bij het Zweedse sociale zekerheidsinstantie.

Expressen merkt op dat verschillende van de militante islamisten nieuwe uitkeringen en toelagen hebben aangevraagd terwijl ze in Syrië waren en vochten voor IS en dat de Zweedse sociale dienst en andere autoriteiten kinderbijslag, gezinstoelagen, huurtoeslag en ouderschapsbijslagen bleven betalen aan moslimgezinnen die niet langer in Zweden waren.

Naast de Zweedse sociale dienst zijn CSN, de Zweedse openbare dienst voor arbeidsvoorziening, sociale diensten en verschillende werkloosheidsverzekeringsfondsen ook betrokken geweest bij de financiering van terrorisme, en hoewel de autoriteiten er in enkele gevallen in geslaagd zijn alarm te slaan en betalingen stop te zetten, werden ze in veel gevallen jarenlang doorbetaald.

De beruchte IS-terrorist Michael Skråmo heeft onder meer op sociale media opgeschept over hoe Zweedse belastingbetalers betaalden voor de wapens die hij in Syrië gebruikte.

“De Zweedse staat betaalde voor mijn glock en mijn kallash ? “, schreef hij volgens Expressen.

Volgens de krant heeft het vier maanden geduurd vanaf het moment dat bekend werd dat Skråmo niet langer in Zweden woonde totdat de bijdrage van zijn gezin werd stopgezet door de Zweedse sociale zekerheidsinstantie. Michael Skråmo zou later zijn omgekomen tijdens de grote eindstrijd in Baghouz.

Een andere terrorist uit Frölunda werd opgemerkt door de thuisgemeente toen zijn kinderen in maart 2015 niet meer op de kleuterschool verschenen. Desondanks bleef de Zweedse sociale zekerheidsinstantie meer dan anderhalf jaar kinderbijslag en toeslagen betalen – terwijl het gezin in de hoofdstad van de Islamitische Staat was.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Zweden: Afghaanse familie die vriend van de vrouw 99 keer neerstak wordt niet gedeporteerd

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties