Denemarken zal 15 miljoen DKK van het budget voor ontwikkelingshulp besteden aan een voorlichtingscampagne om illegale immigratie terug te dringen, schrijft het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken en Integratie in een persbericht.

De campagne is gericht op migranten uit Soedan, Somalië en Ethiopië “die overwegen de gevaarlijke reis naar Europa te beginnen”, schrijft onder meer het ministerie van Buitenlandse Zaken en Integratie.

De campagne zal plaatsvinden in samenwerking met de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en zal migranten via televisie, radio, sociale media en directe integratie in migrantenkampen voorzien van geloofwaardige informatie over de reis zelf en de omstandigheden die ze kunnen verwachten als ze Europa bereiken, verteld door mensen met hun eigen ervaringen.

Het project, genaamd “Telling the Real Story”, is gebaseerd op een campagne met dezelfde naam uit 2015. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van alle Eritreeërs minder snel met mensenhandelaren reisden na het zien of horen van de campagne uit 2015, bericht Nyheteridag.

  • Gemiddeld zijn er vorig jaar elke dag drie mensen verdronken in de Middellandse Zee. Bovendien worden velen uitgebuit op de vluchtelingenwegen, zegt minister van Buitenlandse Zaken en Integratie Mattias Tesfaye (S) in een verklaring en vervolgt:
  • En meer dan de helft van degenen die aankomen, wordt asiel geweigerd. Dan hebben de Europese staten moeite ze weer naar huis te sturen. Het is volkomen onhoudbaar.
  • Daarom werkt de regering aan een eerlijker asielstelsel. We moeten migranten proberen af ​​te remmen voordat ze aan de EU-grens staan. Deze campagne moet daarbij helpen. Ten behoeve van zowel migranten als Europese landen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Deense ex-minister lacht premier Zweden uit: “Natuurlijk horen misdaad en immigratie bij elkaar”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties