Rusland als het laatste bolwerk van conservatieve waarden. Dit is het beeld dat naar voren kwam uit een onderzoek waarin de mening van burgers van enkele van de belangrijkste landen ter wereld (Brazilië, Groot-Brittannië, Duitsland, India, Italië, Rusland, Verenigde Staten, Thailand en Zuid-Korea) wordt vergeleken met betrekking tot de zogenaamde “Geslachtsproblemen”. 

Het onderzoek is uitgevoerd door het Russische onderzoeksinstituut Romir, in samenwerking met het internationale consortium GlobalNR, en is onlangs gepubliceerd door de Russische krant Kommersant.

Russen meest traditioneel

De eerste vraag in de enquête vraagt ​​de respondenten of ze het eens zijn met de stelling dat “traditionele genderrollen voor jongens en meisjes het beste zijn voor de samenleving”. De Chinezen (82%), Russen (71%) en Indiërs (69%) reageren duidelijk positief. De landen met het hoogste percentage mensen die het oneens zijn, dat wil zeggen die onderscheid in rollen tussen jongens en meisjes niet belangrijk vinden, zijn Duitsland (24%) en Zuid-Korea (16%). Italië staat in het midden met een percentage van 43%.

Wat betreft de analyse van de interne gegevens in Rusland, zijn het vrouwen die het meer eens zijn (73%) dan mannen (68%), ondanks feministische retoriek, en mensen met een hogere opleiding (76%) meer dan lager opgeleiden (63%), waardoor een ander taboe werd weggenomen op de grotere naleving van traditionele waarden door lager opgeleiden.

Russen tegen homohuwelijk

De tweede vraag betreft de houding ten opzichte van transseksuelen. 43% van de Russen vindt zichzelf zelfs “beledigd door hun bestaan”. Een veel hoger percentage dan in andere landen, met name de Verenigde Staten, het meest LGBT-vriendelijke land, waar slechts 10% van de respondenten zich verzet. Een soortgelijk resultaat ook voor de derde vraag, waarin een oordeel wordt gevraagd over huwelijken tussen paren van hetzelfde geslacht. Slechts 13% van de respondenten uit Rusland is voorstander van het toekennen van dit recht aan homoseksuelen, een percentage dat oploopt tot 59% in de VS, 69% in Duitsland en zelfs 70% in Groot-Brittannië. Ten slotte gaat de laatste vraag in de enquête over gendergelijkheid en vraagt ​​of “vrouwen meer aanwezig moeten zijn in managementfuncties in de wereld van werk”. Daarmee zijn 80% van de Indiërs, 63% van de Amerikanen en slechts 33% van de Russen het ermee eens.

“Het beeld van Rusland dat in deze studie wordt getoond, is een volledig voorspelbaar resultaat, aangezien de staat in de afgelopen 15 jaar actief conservatieve traditionele waarden heeft gepromoot – merkt de feministische advocaat Davtyan op – In de internationale arena probeert Rusland te verschijnen als de laatste Europese natie die verbonden is met waarden en een conservatief wereldbeeld. Daarom hebben we geen progressieve wetten”. En het toont ook de vernietigende invloed van decennia cultuur-marxistische propaganda in het Westen om de christelijke familie als hoeksteen van de samenleving te slopen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Hongarije verbiedt adoptie door transgenders en homo’s en neemt “traditioneel gezin” op in de grondwet

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties