Eind januari kan iedereen die tegen het coronavirus is ingeënt een bewijs daarvan downloaden, meldt de NOS. Eigenlijk overbodig nieuws, want iedereen heeft altijd al recht op inzage van zijn medische gegevens.

Het downloaden is alleen nuttig als je het bewijs mee wilt nemen om ergens aan te kunnen tonen dat je ingeënt bent. Dan kun je bewijs overleggen. Daarover zo verder.

Corona is niet heel erg dodelijk

Overheden in Westerse landen doen alsof Corona de moderne variant van de pest is. Men schat dat door de Zwarte Dood tussen 1347-1351 een derde deel van alle Europeanen het leven liet.

In Nederland heeft Corona tot een oversterfte van net boven de 10.000 geleid en het is dan ook geenszins vergelijkbaar. Ter vergelijking; in 2019 stierven er 45.000 mensen aan kanker. Het lijkt er meer en meer op dat de overheden een niet zo heel dodelijke ziekte, die ook nog eens steeds minder dodelijk wordt, misbruiken om allerlei maatregelen in te voeren.

20 November bevestigde Hugo de Jonge tegenover Geert Wilders dat hij geen voorstander is van dwang of drang, en ook geen indirecte dwang, tot verplichte vaccinatie.

Wilders diende daarop een motie in dat vaccinatie alleen vrijwillig zou zijn en die werd met ruime meerderheid aangenomen.

Die rel-Mocro diende daarop nog een motie in dat er geen plicht zou komen en die werd ook met ruime meerderheid aangenomen.

Er komt geen vaccinatieplicht maar wel een vaccinatiebewijs, aan wie moet je iets bewijzen dan?

Je moest al je naam en telefoonnummer achterlaten bij de horeca, de kapper en nog wat detailhandel. In de ons omringende landen was dat wat strakker en strenger geregeld. Het is goed voorstelbaar dat dat zo meteen vervangen gaat worden door het tonen van je vaccinatiebewijs. En hoelang duurt het dan nog voor niet-gevaccineerden geweigerd zullen worden?

Maar dat gevaccineerde burgers eerder dan niet-gevaccineerden weer meer vrijheid krijgen is iets „waar we op z’n minst over moeten nadenken“, zei VVD-Kamerlid Hayke Veldman in het Kamerdebat volgens het NRC op 18 november.

Veldman ziet het liefst dat burgers met goede voorlichting vrijwillig massaal voor het vaccin kiezen. Maar als het aantal gevaccineerden achterblijft en de gewenste groepsimmuniteit van de samenleving uitblijft, gelden er voor de VVD geen taboes, zei Veldman. „In zo’n grote crisis zijn soms stappen nodig waarvan je in de basis zegt: nee, dat willen we niet.”
Hij wil dan nadenken over wat tegenstanders een ‘indirecte’ vaccinatieplicht noemen, waarbij bedrijven of culturele instellingen de ruimte krijgen een vaccinatiebewijs te vragen.

Je kunt dan denken aan stadionbezoek, theater, sportschool en vul maar aan. Mag je zo meteen nog stemmen als je geen spuit gezet hebt? Mag je nog solliciteren?

Geen dwang en geen drang was toch de afspraak, Rutte? En we zouden toch niet doen aan ‘indirecte vaccinatieplicht’ door bijvoorbeeld een ‘vaccinatiebewijs’ te eisen?

Dissident is niet per se tegen vaccins, sommige vaccins zijn zeer nuttig. Wij stellen ons vragen bij het extreme paniekzaaien en de onzorgvuldige haast bij het ontwikkelen van een vaccin voor een niet zo heel dodelijke ziekte, terwijl bijwerkingen van vaccins vaak pas na jaren bekend raken.

Als het veilig is, waarom hebben vaccinproducenten dan bedongen dat ze niet aansprakelijk zijn? We zien nu al dat er steeds meer berichten komen over allerlei bijwerkingen.

Ernstige bijwerkingen gemeld voor covid-vaccin

Le Parisien meldt dat een prominente Frans infectioloog over het coronavaccin van Pfizer zegt dat hij: ‘Nog nooit zo’n groot aantal bijwerkingen gezien’. En de Telegraaf meldt dat een zorgmedewerker in de Amerikaanse staat Alaska een ernstige allergische reactie heeft gekregen nadat degene het coronavaccin van Pfizer kreeg toegediend. En de Daily Mail berichtte dat 4 mensen Bells Palsy kregen na een test met het Pfizer vaccin.

En de CEO van Pfizer weet niet eens zeker of het coronavaccin de overdracht van het virus voorkomt. Waarom zou je dan een hele bevolking, waarvan het grootste deel gezond is en geen risicogroep is willen vaccineren, terwijl het virus slechts voor een zeer specifieke en beperkte groep een risico vormt? Is het dan niet verstandiger die groep, ouderen, goed te beschermen. En is dat niet net wat tot nu toe steeds is nagelaten?
.
Wanneer houdt het vaccineren op? Er zal immers telkens mutatie van het virus plaatsvinden.
.
Volgens de NOS wordt het vaccinatiebewijs gekoppeld aan DigiD. Kennelijk is het recht op privacy en geheimhouding van medische gegevens het volgende recht dat we zonder boe of bah moeten inleveren.

Lees hier alles over Corona.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


FDA kondigt sterfgevallen aan van twee deelnemers aan de Pfizer-vaccinatieproef

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Harry
Harry
2 jaren geleden

Kom op mensen.
Wakker worden en meeprotesteren!
Voor je pc blijven hangen helpt niet….