Het schrijven is kinderachtig, met zijn ronde krullen en zijn goedgetekende puntjes op de i, het vocabulaire is netjes … Maar de tekst is verward. De anonieme auteur hekelt “racisme” en “discriminatie” waaraan hij meent te lijden. In de marge duikt de dreiging op aan het begin van een zin: “Jullie zullen allemaal branden in de hel”.

Het blad, gescheurd uit een groot schoolschrift, werd donderdag gevonden in Bobigny, geplakt bij de ingang van de Departementale Opvangeenheid voor Niet-begeleide Minderjarigen (CAMNA) van Seine-Saint-Denis. Hij citeerde de naam van een leidinggevende in de dienst. Een tweede soortgelijk bericht werd achter het gebouw geplakt. Maandag werd alweer een kortere brief ontdekt door het personeel, bericht Le Parisien.

Herroepingsrecht

Het incident bracht maatschappelijk werkers ertoe om deze vrijdag een uur lang hun herroepingsrecht te laten gelden – waardoor werknemers, aangezien ze geconfronteerd worden met ernstig en onmiddellijk gevaar, hun werk kunnen stopzetten.

“Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt, tempert een opvoeder. Bedreigingen, aanvallen, dat gebeurtvan tijd tot tijd. Het probleem is dat we met een veel hogere werkdruk worden geconfronteerd dan zou moeten.We zijn gefrustreerd omdat we de jonge mensen die ons zijn toevertrouwd niet goed kunnen helpen. Sommigen slapen in rotte hotels! En ze voegt eraan toe: “Ik onderschrijf niet wat er op de deur staat, maar ik kan het begrijpen.”

Opvang voor minderjarigen die alleen in Frankrijk aankomen

De CAMNA, opgericht in november 2018, heeft als doel een specifiek welkom te bieden aan adolescenten die uit het buitenland komen en alleen in Frankrijk aankomen. Ze zijn bijzonder talrijk – ongeveer 1700 – alleen al die in Seine-Saint-Denis moeten worden opgevangen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Marine Le Pen eist de terugkeer van alle niet-begeleide minderjarigen naar hun thuisland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties