Hongarije blokkeert nu de mogelijkheid voor homoparen om kinderen te adopteren, meldt BBC News.

Hongarije keurt een hervorming van de grondwet goed die stelt dat een gezin gevormd wordt door een man en een vrouw. De grondwetswijziging die dinsdag werd goedgekeurd, definieert het gezin als “gebaseerd op het huwelijk en de relatie tussen ouders en kinderen”.

Volgens het nieuwe wetsvoorstel van de regering, dat nu door het parlement is gehamerd, mogen alleen gehuwde paren adopteren. Homohuwelijken zijn in Hongarije niet toegestaan, maar in het verleden konden homoseksuelen wel adopteren als één partner zelf adoptie aanvraagt. Dat hiaat in de wet wordt nu gedicht.

Er zijn echter enkele uitzonderingen voor ongehuwde mensen die verwant zijn aan het kind. Om als ​​alleenstaande te mogen adopteren, is een speciale goedkeuring van de overheid vereist.

Onderwijs zal gebaseerd zijn op christelijke waarden in plaats van cultuur-marxistische zoals in het Westen

Niet alleen dat: de wijziging in de grondwet stelt vast dat in Hongarije het onderwijs aan kinderen gebaseerd zal zijn op natuurlijke elementen en algemeen als conservatief zal worden gedefinieerd, volgens de richtlijnen die zijn aangegeven door de regering Orbàn. “Hongarije beschermt het recht van kinderen op de seksuele identiteit waarmee ze zijn geboren en garandeert een opleiding die overeenkomt met de waarden die de basis vormen van de constitutionele identiteit en de christelijke cultuur van Hongarije”, luidt de tekst van het amendement.

Hongarije hervormt de grondwet om kinderen te beschermen

De hervorming had een grote meerderheid in het Parlement en werd aangenomen met 123 stemmen voor, 45 tegen en 5 onthoudingen. “Ons doel is om kinderen te beschermen, niet om groepen te discrimineren”, zei minister van Justitie Judit Varga.

De minister van Familie, Kátálin Novak, hield een paar uur voor de stemming een toespraak waarin hij beweerde dat vrouwen moeten stoppen met het najagen van de mythe van mannelijk succes en zich geen zorgen hoeven te maken over het verdienen van evenveel loon als mannen; ze moeten zich vooral bezighouden met de voortplanting, het eervol vervullen van de functie van moeder en terugkeren naar de drijvende kracht van het traditionele gezin.

Progressieven worden gek

De herbevestiging van de natuurlijke logica der dingen is een ondraaglijke provocatie voor de communisten. De politiek correcte wereld, LGBT, Amnesty International en verschillende NGO’s  spreken over een “zwarte dag voor gendergelijkheid”. Het praktische effect van de nieuwe grondwetswijziging is vooral het verbod op adoptie door koppels of homoseksuelen of transgenders. De EU-dictatuur zal ook wel weer ziedend zijn, maar voorlopig kunnen ze Hongarije niet meer aanvallen op de rechtsstaat, want die poging tot ondermijning van Hongarije en Polen hebben ze net (voorlopig) verloren.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Na een week vol onthoofdingen start EU procedure omdat Hongarije koppensnellers de toegang ontzegt

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties