Negatieve opmerkingen over transgenders kunnen nu Noren in de gevangenis doen belanden, zelfs als de opmerkingen in de privacy van hun eigen huis worden gemaakt.

De Noorse regering breidde vorige week haar wetboek van strafrecht uit om alles wat als “haatdragende taal” tegen transseksuelen wordt beschouwd te verbieden, met inbegrip van opmerkingen die in het openbaar en privé worden gemaakt.

Het wetsvoorstel, dat in tweede lezing zonder stemming werd goedgekeurd, breidt de wetgeving uit die homo’s en lesbiennes sinds 1981 heeft “beschermd”.

Volgens het wetboek van strafrecht kunnen degenen die schuldig zijn bevonden aan “haatzaaiende uitlatingen” in een privéomgeving een boete of tot een jaar gevangenisstraf krijgen. Commentaar in het openbaar kan personen maximaal drie jaar in de gevangenis doen belanden.

Reuters meldt: “De amendementen verbieden discriminatie op basis van “genderidentiteit of genderuitdrukking” en veranderen “homoseksuele geaardheid” in “seksuele geaardheid”, wat betekent dat zowel biseksuele als lesbische en homoseksuele mensen expliciet worden beschermd tegen discriminatie.”

“Volgens het wetboek van strafrecht kunnen mensen die worden beschuldigd van geweldmisdrijven zwaardere straffen krijgen als een rechter besluit dat hun handelingen zijn ingegeven door iemands seksuele geaardheid of genderidentiteit.”


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


53% van de moeders van jongens met een genderidentiteitsstoornis heeft Borderline

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties