Gewapend met twee pistolen, een bivakmuts, een koran en een bidmatje – Gelukkig niet geradicaliseerd

0
261

Een 21-jarige man werd vrijdag 11 december gearresteerd op het station van Matabiau in Toulouse. Hij was gewapend met twee pistolen, een bivakmuts en had soera’s uit de Koran en een gebedskleed bij zich.

Eenmaal gearresteerd, werd hij naar het centrale politiebureau van Toulouse gebracht en toevertrouwd aan rechercheurs van de regionale dienst van de gerechtelijke politie van Toulouse (SRPJ), belast met het onderzoek door de aanklager.

Wat wilde hij met deze wapens doen? Moeilijk te zeggen, want tijdens zijn politiehechtenis was deze heer duidelijk niet erg expliciet, meldt La Depeche.

Deze persoon uit Mayotte “vertoont geen enkel teken van radicalisering”, aldus Dominique Alzéari, de officier van justitie. Dakloos reist hij al enkele maanden door Frankrijk. Hij werd onlangs gecontroleerd door de politie in het district Izards, ten noorden van Toulouse, waar hij naar verluidt “tewerkgesteld” was als opzichter bij een verkooppunt van verdovende middelen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Franse geheime dienst: We staan tegenover massa’s mohammedanen die ons willen vernietigen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties