Het nieuwe schip heeft duizend zitplaatsen en wordt uitgerust met apparatuur waaronder drones en nachtkijkers. De Mare Jonio 2 zal in april klaar zijn op tijd voor het invasiejihad seizoen.

De Mare Jonio was het eerste schip dat de veiligheidsbesluiten van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini tartte.

Het was maart 2019, toen het smokkelschip van de NGO voor Lampedusa verscheen, waarmee het verbod op toegang tot de Italiaanse wateren werd omzeild.

Nu krijgt de Mare Jonio een tweelingschip. Tenminste in de naam: want het nieuwe schip zal Mare Jonio 2 heten, maar het zal veel groter zijn. De Italiaanse NGO, die het zich kan veroorloven, heeft besloten om SOS Mediterranée te evenaren.

Deze laatste heeft in juni 2019 een oud Noors koopvaardijschip omgebouwd tot het (tot nu toe) grootste invasieschip dat door een NGO wordt gebruikt. Het was de Ocean Viking die tussen 2019 en 2020 de meeste immigratiekolonisten naar Italië bracht.

De uitrusting van de Mare Jonio 2 omvat de aanwezigheid van twee offshore opblaasbare boten van elk 8,6 meter en met motoren die een capaciteit van 40 knopen kunnen halen. Het hoofddek wordt 540 vierkante meter groot, daarboven komen vijf containers met ligplaatsen en toiletten. Er komt ook een EHBO-ziekenhuis met 12 bedden.

De elektronische apparatuur zal misschien de afgunst van verschillende legerkorpsen opwekken. Het zal radiocommunicatieapparatuur bevatten, twee dual frequency radars, twee drones en videocamera’s met nachtzicht.

Het avontuur van Mediterranea begon met een lening van Banca Etica in oktober 2018. Een investering die ook werd gegarandeerd door vertegenwoordigers van extreem-links, te beginnen met de voormalige president van Apulië, de communist Nichi Vendola.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Afrikaan steekt bus met schoolkinderen in brand in Italië

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties