De realiteit haalt de fictie weer eens in. De wereld die Orwell in zijn roman 1984 beschrijft, wordt voor onze ogen steeds meer werkelijkheid.

In de Belgische provincie Limburg is de politie van plan om drones te gebruiken die zijn uitgerust met thermische camera’s om de bevolking in de gaten te houden en te controleren of ze zich houden aan de Corona-regels tijdens de kerst- en nieuwjaarsfeesten.

Deze camera’s zijn in staat om de aanwezigheid van mensen ‘s nachts te detecteren, ook in gebouwen. “De beelden die we krijgen, of het nu thermisch of normaal is, helpen de teams om te controleren of de Corona-maatregelen worden gerespecteerd, met name wat betreft verboden vuurwerk. Ons doel is zeker niet om privé-tuinen binnen te gaan. Daar gebruiken we geen drones voor”, zegt Yves Bosmans, een politieagent in Genk.

De politie verzekert dat ze niet in huizen zullen filmen. Als ze echter drones gebruiken, is dat praktisch onvermijdelijk.

Lees hier alles over Corona.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Ernstige bijwerkingen gemeld voor covid-vaccin

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties