Al in augustus deed Dissident verslag van de omstandigheden in Berlijn. Verkrachting is daar aan de orde van de dag. Volgens een antwoord op een AfD-vraag van de Berlijnse Senaat wordt elke tien uur een vrouw verkracht in Berlijn. Tegelijkertijd nemen de groepsverkrachtingen dramatisch toe. De meeste daders komen uit het buitenland.

De AfD-afgevaardigde Marc Vallendar stelde de vraag over de Berlijnse verkrachtingscijfers aan de Binnenlandse Senaat. Nu is het antwoord er: In 2019 werden volgens de politiegegevens 864 mensen verkracht. Dit betekent dat het aantal verkrachtingen in Berlijn met bijna 20 procent is toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor in 2018. Hoeveel zogenaamde “paspoortduitsers” er onder de daders waren, werd niet uitgesplitst. Maar bijna de helft (46%) van de 560 verdachten waren buitenlanders (256) zonder Duitse nationaliteit.

Groepsverkrachtingen nemen toe

Het hoogste aantal groepsverkrachtingen tot dusver was in 2014 (82 gevallen). In 2019 was er een stijging naar 94. Ten opzichte van het jaar ervoor is dit een stijging van 15 procent. Ongeveer de helft van de groepsverkrachtingen in 2019 werd opnieuw gepleegd door buitenlanders zonder staatsburgerschap. In 43 gevallen gingen ze in een groep achter hun slachtoffers aan.

Zelfs kinderen en bejaarden zijn niet veilig

Het merendeel van de verdachten was tussen de 30 en 40 jaar oud. Veel van de slachtoffers zijn nog steeds kinderen. Twaalf van de verkrachtingsslachtoffers waren vorig jaar minder dan 14 jaar oud. Maar de verkrachters spaarden ook op ouderen niet. 19 van de slachtoffers waren al meer dan 60 jaar oud!

De meeste verkrachtingen vonden plaats in huizen. Maar seksaanvallen vinden ook plaats in parken, in het bos of op straat.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Migranten achter de helft van alle verkrachtingen in Berlijn

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties