Het World Economic Forum, met ultraglobalist Klaus Schwab op de voorgrond, heeft zich geprofileerd in de coronacrisis, onder meer door de beruchte simulatieoefening Event 201 van een coronapandemie – die enkele maanden voor het uitbreken van de coronacrisis plaatsvond. 

Nu “voorspellen” ze opnieuw een komende en nog ergere crisis in de vorm van een wereldwijde cyberaanval en bereiden ze de machthebbers over de hele wereld voor om op een gecoördineerde manier te handelen wanneer dit gebeurt – onder de projectnaam “Cyber ​​Polygon”.

Een artikel op het World Economic Forum in juni voorspelde een wereldwijde “cyberpandemie” die in korte tijd miljoenen verschillende apparaten zou kunnen uitschakelen en infecteren die van het internet moeten worden losgekoppeld, en dat het internet volledig zal worden afgesloten totdat een “digitaal vaccin” is gevonden, bericht Nya Dagbladet.

De hele wereld zou een cyberblokkade ervaren totdat er een digitaal vaccin werd ontwikkeld. Alle zakelijke communicatie en gegevensoverdracht zou worden geblokkeerd. Sociaal contact zou worden gereduceerd tot mensen die elkaar persoonlijk bezoeken, vaste telefonie, briefpost of kortegolfradio ”, staat er geschreven.

Het beruchte globalisten-Forum stopt echter niet bij het schrijven van artikelen over de dreigende cyberramp, maar bereidt nu actief politici, multinationals en internationale organisaties voor om gecoördineerd op te treden wanneer dit gebeurt.

“Cyber ​​Polygon”

Op de website van het WEF wordt het nieuwe project “Cyber ​​Polygon” beschreven als een wereldwijd samenwerkingsproject om te reageren op wereldwijde cyberaanvallen. In de openingstoespraak op de eerste openbare conferentie van het evenement, markeert de beruchte WEF-oprichter en ultraglobalist Klaus Schwab letterlijk een “onvermijdelijke wereldwijde cyberaanval” en herhaalt hij zijn mantra van de “Grote Reset” die volgens hem nodig is als reactie.

Onze huidige gefragmenteerde wereldwijde architectuur is niet langer geschikt voor de doeleinden van de 21ste eeuw. Het is hoog tijd voor een “Grote Reset“, zegt Schwab.

Hij onderstreept het grote gevaar met nationalistische bewegingen in de landen van de wereld en een wereld die minder “duurzaam”, “gelijk” en “kwetsbaarder” is als dit niet wordt gestopt. In plaats daarvan dringt Schwab aan om te “heroverwegen” hoe de wereld zou moeten zijn, en om “een nieuw sociaal contract op te bouwen” in de grote transformatie van de samenleving die hij wil zien.

In deze ambitie vindt hij dat “cybercrime” en “cybersecurity” nu op de eerste plaats op de mondiale agenda moeten komen.

We kennen allemaal, maar besteden nog te weinig aandacht aan het beangstigende scenario van een alomvattende cyberaanval die de stroomvoorziening, het transport, de ziekenhuizen – de samenleving als geheel – zou stoppen. In dit licht zou de Covid-19-crisis gezien worden als een kleine verstoring in vergelijking met een grote cyberaanval”, zegt Schwab.

Jeremy Jurgens, CEO van WEF, weerspiegelt Schwabs gedachten over een dreigende grote cybercrisis en roept op tot samenwerking tussen internationale actoren, zodat oplossingen klaar zijn, zelfs voordat het evenement een feit is.

Ik denk dat er een nieuwe crisis komt. Het zal belangrijker zijn en we moeten ons hier onmiddellijk op voorbereiden. Deze crisis zal sneller zijn dan wat we met covid hebben gezien, de exponentiële toename zal steiler zijn, de impact zal groter zijn en als gevolg daarvan zullen de economische en sociale gevolgen zelfs nog groter zijn”, zegt hij.

Andere deelnemers aan de Cyber ​​Polygon-conferentie in juli waren onder meer een aantal multinationale banken en technologiebedrijven, evenals de internationale politieorganisatie Interpol en politici zoals de nieuwe premier van Rusland, Michail Mishustin. Ook nam de beruchte oorlogsmisdadiger en massamoordenaar Tony Blair, de voormalige premier van Groot-Brittannië, deel – vooral bekend vanwege zijn medeverantwoordelijkheid voor de bloedige oorlog in Irak, die in 2003 werd gelanceerd op basis van grove leugens over massavernietigingswapens die nooit in het land zijn gevonden.

Tony Blair op het World Economic Forum 2016. (Foto: Paul Kagame / CC BY-NC-ND 2.0)

De heer Blair trok de ongereguleerde aard van het internet van vandaag in twijfel en riep op tot het gebruik van biometrische digitale identiteitsdocumenten als een oplossing met biologische en gezondheidsgegevens voor elke burger, en zei dat het “onvermijdelijk” is dat de staat dergelijke methoden zou toepassen.

Er zijn een aantal manieren waarop de interactie tussen het leven van een burger en de staat kan worden verbeterd door digitale identiteitsdocumenten te gebruiken“, zei Blair.

WEF gelooft dat het verwachte type cyberaanval waarover wordt gesproken zich extreem snel in de samenleving zal verspreiden – en dat cybervirussen vandaag de dag de mogelijkheid hebben om zich in slechts vijf dagen te verspreiden naar 1 miljard computergestuurde apparaten.

Als cybercovid de pathologie van het coronavirus zou weerspiegelen, zou 30 procent van de geïnfecteerde systemen asymptomatisch zijn en zou de verspreiding van het virus – waarvan de helft met grote degradatie zou blijven werken – de digitale gelijkenis een week lang bedlegerig zijn. Tegelijkertijd zou 15 procent alle gegevens verliezen en het hele systeem opnieuw moeten installeren”, schrijven ze.

Net als in de coronacrisis wordt China aangeduid als mogelijk centraal punt in het ingebeelde drama. Dit komt deels doordat China, volgens gegevens uit 2018, 90 procent van alle mobiele telefoons, 90 procent van alle computers en 70 procent van alle tv’s produceert.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Het World Economic Forum schetst hoe het de Coronacrisis wil gebruiken voor de ‘Great Reset’

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties