Sebastian Kurz’ ÖVP stemt in Wenen voor jihadisten

0
173
Sebastian Kurz: Bundesministerium für europäische und internationale Angelegenheiten, CC BY 2.0; Achtergrond Freepik

De ÖVP toont haar ware gezicht in Wenen en stemt NIET tegen sociale uitkeringen voor IS-terugkeerders en Jihadisten.

De ÖVP houdt ervan het beleid van de FPÖ ten aanzien van buitenlanders en de islam te kopiëren, maar als het gaat om concrete maatregelen om de politieke islam effectief te bestrijden, heeft de partij van de kanselier niet de moed om in actie te komen.

Burgerschap en uitkeringen voor IS strijders

Het bewijs hiervoor werd geleverd door de pas ingehuldigde ÖVP-ploeg op vrijdag in de gemeenteraad van Wenen, waar de FPÖ onder andere eiste dat de sociale voorzieningen van de stad Wenen voor teruggekeerde jihadisten uit de strijd voor een islamitische staat zouden worden geannuleerd. De FPÖ heeft ook opgeroepen tot het intrekken van het staatsburgerschap voor terugkeerders die in dit land een bedreiging vormen.

Na de aanslag in Wenen op 2 november waren dit allemaal overwegingen die ook door vertegenwoordigers van de Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) werden overwogen – ook vanwege de reeks miskleunen door ÖVP-minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer. Maar toen de FPÖ de zaak op de proef stelde in de gemeenteraad van Wenen, hadden ze niet de moed om met deze eisen in te stemmen.

Grenzeloze hypocrisie

De Weense FPÖ-clubvoorzitter Maximilian Krauss beschreef het stemgedrag van de ÖVP als “ontluisterend”. In een verklaring beschuldigde Krauss de ÖVP van grenzeloze hypocrisie.

De ÖVP was echter volledig in overeenstemming met de linkerzijde van de gemeenteraad van Wenen wat betreft de kwesties van “gender budgetering” en de stemming over een quotum van 50 procent voor vrouwen in de raden van commissarissen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Wenen is gevallen – Laatste verkiezingen waarbij Oostenrijkers de meerderheid in hun eigen hoofdstad vormen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties