Een Italiaanse rechter heeft om humanitaire redenen een verblijfsvergunning verleend  aan een Gambiaan die zijn dorp in brand had gestoken in een poging een bos in brand te steken. Sommige mensen waren omgekomen in de daarop volgende vuurzee.

Om de vervolging thuis te ontkomen, vluchtte de Afrikaan eerst naar Libië en vervolgens naar Italië, waar hij aankwam in 2016. Hier wordt het. De Bolognese prefectuur keurde zijn asielaanvraag af – maar zoals steeds vaker het geval, vernietigde een ijverige Bolognese rechter de resolutie en verleende de felbegeerde verblijfsvergunning om humanitaire redenen meldt PN.

De feiten dateren van een paar jaar voor 2016. De buitenlander woonde, zoals gezegd, in Gambia, in een dorp met hutten. Met zijn broer bebouwde hij een klein stukje land dat hen in hun levensonderhoud voorzag. Tot aan de fatale fout: “Voordat met de teelt kon worden begonnen – zo gaat zijn verhaal – was het nodig om de velden droog gras op te ruimen. Ik deed dit door het in brand te steken, zonder me bewust te zijn van het risico. Ik dacht dat het vuur gedoofd was, dus ging ik naar huis“. ‘s Nachts begon er een sterke wind te waaien die het vuur dat nog smeulde voedde en het vuur breidde zich uit naar de omliggende huizen. Sommige mensen zijn omgekomen bij dit ongeval, anderen werden in het ziekenhuis opgenomen. Om ‘het probleem op te lossen’ had de oudere broer geprobeerd een akkoord te bereiken met het dorpshoofd. Tevergeefs: de familieleden van de slachtoffers wilden het hoofd van de jongen. “Ze kwamen naar mijn huis en sloegen me en braken mijn tand. Toen wist ik te ontsnappen“.

De vlucht naar Libië

Op 16-jarige leeftijd vluchtte hij naar Libië, waar hij in 2015 een jaar verbleef. “Ik was 11 maanden bij een Libische jongen”, legt hij uit. ‘Ik deed huishoudelijk werk, maar het was alsof ik in de gevangenis zat. Hij liet me niet vrij, hij betaalde me niet. Hij gaf me alleen kost en inwoning. Hij sloeg mij. Hij heeft me met een pistool bedreigd. ‘De jongen was duidelijk een mensenhandelaar. Op een dag vroeg hij me of ik weg wilde. Ik wilde daar niet meer blijven. Dus nam hij me mee naar het strand om de oversteek te maken’.
.

En de vergunning om humanitaire redenen 

Zo begint het proces: in september 2018 heeft de Territoriale Commissie van Bologna het verzoek afgewezen. Vervolgens probeert hij, bijgestaan ​​door een slimme advocaat, de beroepsprocedure. En op 26 november van dit jaar accepteerde de rechter van de gewone rechtbank van Bologna zijn verzoek om een ​​verblijfsvergunning om “humanitaire redenen”. Redenen: de “traumatische ervaringen” in Libië en het “integratiepad” dat hij in Italië had afgelegd door het volgen van een taalcursus en het illegaal werken als landarbeider. Hopelijk, is hij gestopt met het in brand steken van struikgewas.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


“Ik ben een dief, een moordenaar en een crimineel” – Maar de rechters verlenen asiel aan de immigrant

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties