Als Oostenrijkers aan Oost-Tirol denken, herinneren ze zich een besneeuwde idylle waar de wereld nog in orde is en waar de mensen slechts een paar dagen per jaar hun traditionele klederdracht inruilen voor het Krampus-kostuum. Dat geïmporteerde gewelddadige criminelen daar ondertussen ook een ravage aanrichten, werd onlangs in herinnering gebracht door een misdadiger uit Somalië.

De zwarte Afrikaanse immigrant ontmoette afgelopen vrijdagavond een 20-jarige Oostenrijker op een parkeerplaats, blijkbaar bij toeval. De migrant was van mening dat hij nog een rekening had te vereffenen met de Oostenrijker, die enige tijd geleden een strafklacht tegen de Somaliërs had ingediend. Dit eindigde met het feit dat de Afrikaan hem een schadevergoeding moest betalen.

Geld teruggeëist met boksbeugel

Dit stond de crimigrant echter niet aan – en dus confronteerde hij de Oostenrijker. Met behulp van een boksbeugel dreigde hij hem dit bedrag terug te betalen. Deze behandeling intimideerde de benadeelde zodanig dat hij al het bij zich had gedragen contant geld ter waarde van 360 euro overhandigde. Waarschijnlijk omdat hij gehoorzaamde, raakte hij niet gewond tijdens het beangstigende incident.

Somaliër ontkent alles

Tijdens zijn verhoor ontkende de Somaliër echter de beschuldigingen. De onderzoeksautoriteiten geloofden de man echter niet: op bevel van het Openbaar Ministerie van Innsbruck werd de verdachte, die werd vrijgelaten, aangeklaagd. Het vermoeden van onschuld is van toepassing.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Migranten: “Jullie vrijwilligsters zijn onze christelijke prostituees”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties