Kaag op de hoogte van MeToo-praktijken in D66

0
486
Via YouTube

Een hoofdrol in het MeToo-relaas speelt lobbyist en D66-strateeg Frans van Drimmelen. „Frans begon een vervelend mannetje te worden toen ik nul op zijn rekest gaf. Hij wilde meer op relationeel en seksueel vlak. Ik niet. Vervolgens kon ik het vergeten met mijn ambities in de partij.”

Volgens de schrijfster is partijleidster Kaag op de hoogte van wat er in het verleden heeft afgespeeld. „Frans is een belangrijk adviseur van de nieuwe partijleider Sigrid Kaag.

Telegraaf

Lees het hele verhaal van de klokkenluidster hier.

NRC meldt daarnaast:

“Frans van Drimmelen, al decennia actief binnen D66 en een invloedrijke lobbyist op het Binnenhof, zou in 2016 een vrouwelijk D66-lid geïntimideerd en gestalkt hebben. Dat verhaal ging binnen de partij al jaren rond en verscheen woensdagavond online in een anoniem relaas. Daarin wordt beschreven hoe Van Drimmelen een vrouw, destijds de directeur van het partijbureau, intimideerde toen zij hem afwees en hij haar op het partijbureau opsloot. Daar werd destijds al melding van gedaan, zowel binnen de partij als bij de politie. Partijprominenten zijn dan ook al jaren op de hoogte van de kwestie, zeggen bronnen binnen de partij tegen NRC. De online publicatie heeft nu alsnog geleid tot een onderzoek.”

Ondertussen komt de staatspropagandazender met een lange promotiefilm voor Kaag van uw belastingcenten.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties