Gangster kreeg hulp van de politie met huisvesting en “nieuw leven” – bleef misdaden plegen tot hij werd doodgeschoten

0
121
Het moordslachtoffer met de premier. De verdachte. Foto: fax Instagram / politie

Maandagavond brak er geweervuur ​​uit bij een kleuterschool in Sundsvall waar een man werd doodgeschoten. Zowel de vermoedelijke dader als het slachtoffer zijn veroordeeld voor meerdere misdrijven. Het slachtoffer wordt in verband gebracht met bendecriminaliteit in Malmö en heeft eerder hulp en steun gekregen van de politie met een “nieuw leven”. Samhällsnytt kan ook laten zien hoe premier Stefan Löfven glimlachend samen met de gangster heeft geposeerd.

Om 19.30 uur hoorden getuigen verschillende schoten op Medborgargatan 69 in het Korsta-district in Sundsvall. Een 33-jarige man met een allochtone achtergrond werd met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn leven kon niet worden gered.

Autoriteiten hielpen gangster – bleef misdaden plegen

De lokale Sundsvalls Tidning meldde ook dat het slachtoffer leefde met een beschermde identiteit en hulp had gekregen van de politie van Malmö met een veilige woning in Jämtland, wat blijkt uit een uitspraak van een districtsrechtbank waarvan Samhällsnytt kennis heeft genomen.

Volgens de politie zou het nieuwe huis dat de autoriteit heeft geregeld de man helpen “weg te komen van zijn verleden”

Beschuldigd van bende-afpersing

De vermoorde man staat al in het strafregister voor ernstige wapencriminaliteit, illegale bedreigingen, diefstal, verschillende drugsmisdrijven, poging tot inbeslagneming van vervoermiddelen, rijden onder invloed, illegaal rijden en winkeldiefstal.

Samhällsnytt kan vertellen dat hij zijn verleden niet had verlaten, maar doorging met het plegen van misdaden ondanks het feit dat de autoriteiten een nieuwe start op een nieuwe plek hadden geregeld. De laatste keer dat de man terechtstond, was eind september voor de rechtbank van Sundsvall.

Uit een politieonderzoek naar grove afpersing in Noord-Zweden blijkt dat hij het slachtoffer heeft bedreigd met het feit dat hij tot de bekende bende M-factie in Malmö behoort. De man werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Libiër gearresteerd

Kort na de schietpartij werd een 22-jarige man die net uit Libië was aangekomen, gearresteerd en geregistreerd met een coördinatienummer in Zweden 2018-10-09. Hij is sindsdien veroordeeld voor diefstal en drugsmisdrijven, maar niet gedeporteerd.

De vermoedelijke dader woont op een adres in het nabijgelegen Sörberge bij Sundsvall. Hij zit in voorlopige hechtenis op verdenking van moord.

Politiechef over schietpartij bende: “Niet onveilig op straat”

In verband met de media-aandacht die is ontstaan ​​na de bende schietpartij, is Josef Wiklund, de lokale politie-regiomanager in Medelpad, erop uit gegaan om het publiek te kalmeren.

Als ik een melding had gekregen dat het publiek zich zorgen moest maken, dan hadden we dat gecommuniceerd. De beoordeling die ik heb ontvangen, nadat ik met de rechercheurs heb gesproken, is dat het een geïsoleerd incident is dat verband houdt met criminele omgevingen. Het is niet onveilig op straat“, zegt Wiklund tegen Sundsvalls Tidning.

Arif Moradi had een ontmoeting met de Zweedse premier Stefan Löfven

Poseerde met de premier

In zijn nieuwe woonplaats heeft de man ook tijd gehad om met premier Stefan Löfven (S) te poseren in verband met een voetbalwedstrijd.

In 2017 vestigde Samhällsnytt de aandacht op hoe de premier op video werd betrapt toen hij aan het praten was en hij een bemoedigende handdruk gaf aan een zedendelinquent die illegaal in het land was.

Samhällsnytt kon ook onthullen dat de voormalige voorzitter van de sociaal-democraten in Söderköping die de ontmoeting tussen de premier en de illegale zedendelinquent had georganiseerd, had moeten weten dat de migrant ook een lopende deportatiezaak had en dat er een onderzoek liep wegens een zedendelict tegen een minderjarig meisje.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Politie waarschuwt: loop niet alleen over Järntorget in Göteborg

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties