Er worden nu in recordtijd ernstige bijwerkingen gemeld voor een van de vaccins tegen covid-19, die van Pfizer. In het VK, waar de vaccinatie is begonnen, worden nu waarschuwingen gegeven aan mensen die aan allergieën lijden om niet te worden gevaccineerd en moet reanimatieapparatuur beschikbaar zijn waar vaccinatie plaatsvindt.

Twee mensen die zelf in de zorg werken, zijn getroffen. Het moet woensdag zijn gebeurd nadat ze waren ingeënt tegen covid-19. Beide mensen hebben allergieën waarvoor ze adrenaline-injectoren bij zich hebben in het geval van een zogenaamde anafylactische shock veroorzaakt door allergenen.

In patiëntinformatie geproduceerd door Pfizer / BioNTech, worden mensen met een allergie nu gewaarschuwd om zich niet te laten vaccineren. De waarschuwing heeft vragen opgeroepen over aanbevelingen binnen het Britse gezondheidszorgsysteem, NHS, aan personeel om het vaccin te nemen in verband met de vraag of het risico om gevaccineerd te worden groter is dan het risico op het krijgen van ernstige symptomen als u besmet bent met covid-19.

De twee slachtoffers, van wie de namen niet openbaar zijn gemaakt, zouden goed herstellen nadat ze voldoende zorg hadden gekregen voor de reacties op het vaccin.

Als reactie op wat er is gebeurd, zeggen de zorgautoriteiten in een communiqué dat men, zoals bij alle nieuwe en snel ontwikkelde vaccins, voorzichtig moet zijn en zich momenteel niet moet vaccineren als men aan allergieën lijdt.

Ook is bepaald dat vaccinaties alleen mogen worden uitgevoerd in zorginstellingen waar reanimatieapparatuur beschikbaar is, of omgekeerd dat dergelijke apparatuur aanwezig is op de plaatsen waar vaccinatie plaatsvindt.

Bijwerkingen zijn ook gemeld met het Astra Seneca-vaccin. In dat geval gaat het om drie mensen in testgroepen aangezien het vaccin nog niet op de markt is gebracht voor algemene vaccinatie.

Van hen kreeg één van de slachtoffers het vaccin, terwijl één tot een controlegroep behoort die iets anders heeft gekregen. Astra Seneca wil geen commentaar geven op de vraag of de derde persoon met symptomen het vaccin heeft gekregen of niet.

Ook uit andere hoek komen er dergelijke meldingen. Draadje met gedeeltelijke vertaling, want artikel is voor abonnees:

Lees hier alles over Corona.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


FDA kondigt sterfgevallen aan van twee deelnemers aan de Pfizer-vaccinatieproef

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties