Zondagmiddag vond een spectaculaire actie plaats in Wenen: Verschillende patriotten hebben een monument voor een gedeporteerde die zich tegen zijn deportatie verzette en daarbij stierf, omgevormd tot een monument voor slachtoffers van “geïmporteerde terreur en migrantengeweld”.

Daartoe hebben ze de in 2003 illegaal opgetrokken gedenksteen “Omofuma” bedekt met grote witte geschilderde houten panelen. Op hen stonden zwart de namen en gezichten van mensen die slachtoffer zijn geworden van de “geïmporteerde terreur”.

Vergeten slachtoffers

Met hun actie willen de patriotten de aandacht vestigen op het feit dat het “establishment” zich niet “bekommert om dode Europeanen”:

“Maar we zijn het niet vergeten. Het bloed van de slachtoffers kleeft aan de handen van de politici”.

Oproep voor een gedenkteken voor slachtoffers van terrorisme

In een folder die tijdens de actie werd verspreid, roepen de activisten het stadsbestuur op om een gedenkteken op te richten voor de slachtoffers van de islamitische terreuraanslag op 2 november in Wenen. Meer over “Patriots on the Move” en in deze 3:54 minuten durende video:

https://www.youtube.com/watch?v=cRMfqjCNO-Y&feature=emb_logo


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Wenen: Gedenkteken voor slachtoffers aanslag vernield door Turkse vrouw

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties