De miljardenregen van de Europese Unie – vooral schulden die later moeten worden afbetaald – gaat schuil achter de klinkende namen van het meerjarig financieel kader en in de Next Generation Eu waarmee in de periode 2021-2029 een bedrag van ongeveer 309 miljard euro aan Italië ter beschikking wordt gesteld.

De Italiaanse regering ging vervolgens over tot het opstellen van het herstel- en veerkrachtplan, gefinancierd door de Europese Rrrf, aangekondigd als “een groene, slimme en gezonde transitie”. Italië zal tot 2026 kunnen rekenen op 65,4 miljard euro aan subsidies en 127,6 miljard euro aan leningen, wat neerkomt op 6,8% van het bruto nationaal inkomen, voor een totaal van 193 miljard euro.

Het herstelplan is onderverdeeld in zes thematische macro-gebieden

De eerste, “digitalisering, innovatie, concurrentievermogen en cultuur” kan rekenen op een totaal van 48,7 miljard, als volgt verdeeld: 10,1 miljard voor digitalisering, 35,5 voor innovatie, concurrentievermogen, digitalisering 4,0 en internationalisering, de overige 3 voor cultuur en toerisme. Een beschamend laag cijfer het laatste, dat geen rekening houdt met de schade die de sector heeft geleden door de anti-Covid beperkingen.

Het tweede macrogebied wordt geïdentificeerd door de “groene revolutie en ecologische transitie” en kan rekenen op een totaal van 74,3 miljard euro. Het zal worden opgesplitst in groene bedrijfsvoering en circulaire economie voor 6,3 miljard, energietransitie en duurzame lokale mobiliteit voor 18,5 miljard. De energie-efficiëntie en de herontwikkeling van gebouwen zullen oplopen tot 40,1 miljard, en 9,4 miljard voor de bescherming en ontwikkeling van de land- en watervoorraden.

Het derde macrogebied betreft “infrastructuur voor duurzame mobiliteit”, met een totaal budget van 27,7 miljard euro. Het zal voornamelijk, voor 23,6 miljard euro, worden toegewezen aan het hogesnelheidsnet en het wegenonderhoud 4,0. De resterende 4,1 miljard euro gaat naar intermodaliteit en geïntegreerde logistiek.

Het vierde macrogebied betreft onderwijs en onderzoek. Aan dit hoofdstuk wordt 19,2 miljard euro toegewezen, waarvan 10,1 miljard voor de versterking van het onderwijs en het recht op studie en 9,1 miljard voor het onderzoek naar het bedrijfsleven. Ook hier geldt dat de kruimels voor een van de sectoren die door de noodsituatie op gezondheidsgebied ernstig zijn beschadigd.

Het vijfde macrogebied, “gendergelijkheid, sociale en territoriale cohesie”, is 17,1 miljard euro toegewezen. Hiervan gaat 3,2 miljard euro naar het werkgelegenheidsbeleid voor jongeren, 5,9 miljard euro naar sociale kwetsbaarheid, sport en de derde sector, en 4,2 miljard euro naar gendergelijkheid. 3,8 miljard voor speciale maatregelen ten behoeve van de territoriale samenhang. Specifiek voor de gelijkheid van mannen en vrouwen zal de regering dus meer middelen uittrekken dan voor toerisme en cultuur (3 miljard).

Het zesde macrogebied, dat betrekking heeft op gezondheid, krijgt slechts 9 miljard euro, zal worden opgesplitst in nabije zorg en telegeneeskunde, voor 4,8 miljard, en 4,2 miljard voor innovatie, onderzoek en digitalisering van de gezondheidszorg. Kortom, ‘gezondheid eerst’, kuch.

Kruimels voor gezondheidszorg en een geldregen voor milieu en genderquatsch

Het eerste element van het herstelplan dat meteen in het oog springt zijn de kruimels die gereserveerd zijn voor de noodsituatie op het gebied van gezondheid, onderwijs en toerisme, de sectoren die het zwaarst zijn getroffen en die het meest geldinjecties nodig hebben. Het lijkt duidelijk dat dit plan weinig met logica van doen heeft, maar alles met de cultuur-marxistische ideologie van de EU-dictatuur.

En wij mogen betalen. Al is er natuurlijk nog steeds een kleine kans dat het hele plan niet doorgaat omdat de EU zo eigenwijs is het per se te willen koppelen aan het rechtsstaatmechanisme, waar Polen en Hongarije niet mee akkoord kunnen gaan.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Lombardije overspoeld door buitenlandse criminelen: ze verkrachten, stelen en moorden

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties