Nieuwsuur heeft weer een anti-Hongaars EU propaganda-item geproduceerd.

Orban zou de Duitse automobielindustrie staatssteun verschaffen om fabrieken in Hongarije te openen is dit keer de klacht.

En Hongarije is een belangrijke afnemer van Duits defensiematerieel. Oei, oei, oei.

Nieuwsuur laat dan een Hongaars oppositiepoliticus aan het woord die beweert dat Orban Duitsland daarmee chanteert om niet al te hard tegen Hongarije op te treden, bijvoorbeeld in het conflict tussen de EU en Hongarije over het rechtsstaatsmechanisme.

Het is van een tenenkrommende hypocrisie hoe Nieuwsuur zich hier voor het EU karretje laat spannen.

Allereerst bevoordeelt Nederland ook bedrijven die zich hier willen vestigen, of om ze hier te houden. Denk bijvoorbeeld aan de dividendbelastingkwestie. Er is geen land ter wereld dat niet probeert investeerders en werkgelegenheid aan te trekken, maar als Hongarije dat doet is het ‘fout’?

Een veel belangrijker afnemer van Duits defensiematerieel is het moorddadige Turkije van van de genocidale Erdogan, die die Duitse spullen ook daadwerkelijk inzet in zijn buurlanden. Hongarije heeft al heel lang niemand aangevallen en slaat ook  geen oorlogszuchtige taal uit. Hongarije wil slechts blijven voortbestaan en geen ‘migranten’ toelaten, en dat zint de EUrofielen bij Nieuwsuur niet.

Ook treedt Duitsland wel degelijk hard op tegen Hongarije, zie bijvoorbeeld deze recente brief van Orban gericht aan Manfred Weber van de grootste Duitse regeringspartij, de CDU.

En voor wat betreft dat ‘rechtsstaatsmechanisme’, dat steeds in stelling wordt gebracht tegen Polen en Hongarije, zou Nederland beter eerst eens naar zichzelf kijken. Wij hebben helemaal geen Hooggerechtshof, en wat er voor door moet gaan, de Raad van State, daar worden de leden benoemd middels vriendjespolitiek. Nederland voert ook al jaren een politiek proces tegen de grootste oppositieleider en heeft na drie genegeerde referenda dat instrument compleet afgeschaft. De rechtsstaat is hier verder te zoeken dan in Hongarije.

En tot slot, waar haalt Nieuwsuur het recht vandaan zich te bemoeien met de interne zaken van een ander land? Als Ollongren zonder enig bewijs, beweert dat Rusland zich met ons zou bemoeien, worden er complete nepnieuwscampagnes opgetuigd.

Het . is. om . te . kotsen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Vice-voorzitter van het EU-parlement wil Polen en Hongarije uithongeren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties